2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Tényleg olyan jó a 24 bottles hőtartó rozsdamentes acél design kulacs?

Tényleg olyan jó a 24 bottles hőtartó rozsdamentes acél design kulacs?

A környezetvédelem egyre nagyobb méreteket ölt, hiszen egyre többen veszik észre, hogy az emberiség mennyi mindennel hozzájárult az évek során a környezet pusztulásához.

Azért pedig, hogy ez a folyamat, ha nem is visszafordítható, de valamilyen szinten megállítható legyen, nem pusztán a nagy gyáraknak kell tenni, hanem az egyes embereknek is, hiszen a személyes döntések nagyban befolyásolják ezt a folyamatot.

Az egyik ilyen nagyszerű döntés a fogyasztók részéről, hogy elhagyják a műanyag palackos üdítőket, és ehelyett kulacsokban hordják magukkal az innivalót. Ezt a növekvő érdeklődést észrevették a gyártók is, és egyre több formájú és anyagú kulaccsal jelennek meg a piacon. Ezek közül az egyik leginkább kiemelkedő a 24 bottles hőtartó rozsdamentes acél design kulacs, amivel nem csupán a környezetet, hanem az egészségünket is védhetjük.

Mi a különbség az egyes kulacsok között?

Általában, amikor valaki nyit afelé, hogy környezettudatossági szempontból inkább vigyen magával üdítőt, semmint a boltban vegyen egy újabbat, akkor sokan hajlanak arra, hogy az otthon már felhalmozott műanyag palackokat alkalmazzák e feladatra. Bár a szándék valóban dicsérendő, sajnos egészségügyi szempontból ez nem a legjobb megoldás.

Ugyanis a műanyag PET palackok előállítása során egy ún. BPA nevű vegyi anyagot használnak, ami segíti a káros baktériumok szaporodását a palack réseiben, tehát többször inni ugyanabból a palackból egyenes út a biztos megbetegedéshez. Ki kell emelni azonban, hogy az egyszeri használattal egészségügyi szempontból nincs gond, viszont ezek a palackok nem használhatóak újra, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha szelektív kukába helyezzük újrahasznosítás céljából.

A BPA-mentes, egyébként szintén műanyag kulacsok egy fokkal jobb megoldást kínálnak, hiszen ezekben már nem található meg a baktériumok szaporodását segítő vegyi anyag. Ugyanakkor az újabb kutatások ezeket sem ajánlják, mert egyes gyártók a BPA helyett ösztrogénhatású vegyi anyagokat használnak, melyek a BPA-hoz hasonlóan szintén veszélyt jelentenek az egészségre.

Az üveg kulacsok egészség és környezetvédelem szempontjából már valóban egy kiváló alternatívát jelentenek, éppúgy, ahogy a rozsdamentes acél kulacsok is.

Mi a 24 bottles hőtartó rozsdamentes acél design kulacs különlegessége?

A 24 bottles hőtartó rozsdamentes acél design kulacs nem pusztán a külsejével tűnik ki a kulacsok közül, hanem az anyagának köszönhetően bármilyen hőmérsékletű italt tölthetsz bele. Vagyis a dupla falú hőszigetelésnek köszönhetően nyáron akár 24 órán keresztül hideg maradhat az italod, míg télen 12 órán át élvezheted a meleg ital kellemes hatását.

Ha te is szeretnél egy saját 24 bottles hőtartó rozsdamentes acél design kulacs büszke tulajdonosa lenni, keresd fel a Designmarket oldalát, és rendeld meg az igényeidnek leginkább megfelelő darabot!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek