2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szmogon innen, szmogon túl – fórum

Mit szól hozzá? Szóljon hozzá!

Ha zavarta az idei szmogos időszak, ha lennének észrevételei és javaslatai, tisztelettel várjuk 2019. május 21-én, kedden, 17 órától  kezdődő fórumunkra.
Ismertetjük a jelenlegi dokumentumot, összegyűjtjük a lehetséges javaslatokat és május 31-ig eljuttatjuk a környezetvédelmi hatóság számára.
Van miről beszélni: az ipar, a közlekedés, a háztartási tüzelés, a lignitbányászat és tüzelés, szociális tüzelőanyag támogatás szabályozása számos ponton módosításra ad okot. Ezt sajnos az térségünk egészségügyi adatai is alátámasztják. A véleményezendő dokumentum itt érhető el: https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/kornyezetugyert-agrarfejlesztesert-es-hungarikumokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/levegominosegi-tervek  

Háttér: A jelenlegi levegőtisztaságvédelmi intézkedési terv a Sajó-völgyben nem felelt meg a követelményeknek, ami miatt a Levegő Munkacsoport, a Zöld Kapcsolat Egyesület és egy magánszemély már 2019. januárjában a környezetvédelmi hatósághoz fordult, kérve annak soron kívüli felülvizsgálatát. A civil szervezetek észrevételeit a BAZ Megyei Kormányhivatal Miskolc Járási Hivatala, mint környezetvédelmi hatóság indokoltnak tartotta, ezért arról adott tájékoztatást, hogy 2019. első felében megkezdi a „Sajó völgye” kijelölt zóna levegőminőségének javítására készült 2016-os intézkedési Program felülvizsgálatát. Az észrevételeket május 31-ig lehet benyújtani.

A Fórum helyszíne:
Zöld Kapcsolat Egyesület, Miskolc, Kossuth utca 13. 1 emelet.
Kapcsolat: info@zoldkapcsolat.hu, 70600852

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek