2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

STOP MŰANYAG-élőkép

A Greenpeace Magyarország petíciót indított az eldobható műanyag szatyrok betiltásáért, melyhez több mint 120 ezren csatlakoztak az elmúlt 3 hónap alatt.

Hazánk eddigi legnépszerűbb online környezetvédelmi petíciójának híre a magyar döntéshozókig is elért: az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég bejelentette az egyszer használatos műanyag szatyrok tilalmának tervét.


Ez nem az első kísérlet a műanyagszennyezés hazai korlátozására. Szinte pontosan egy éve már készült egy ígéretes törvényjavaslat, ám abból az utolsó pillanatban törölték azt a részt, amely csökkenthette volna az egyszer használatos nejlonszatyrok mennyiségét.

Annak érdekében, hogy ezúttal valódi megoldás szülessen Magyarországon a műanyagszennyezés ellen, szeptember 30-án a Greenpeace Magyarország a petíció aláíróival egy látványos élőképpel üzen a magyar döntéshozóknak a Hősök teréről. Sürgető társadalmi igény van arra, hogy a magyar kormány is fellépjen a műanyag hulladékok okozta környezetrombolás ellen, az eldobható műanyagok korszaka lejárt!

Időpont: 2018. szeptember 30., 15:00
Helyszín: 1146 Budapest, Hősök tere
Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1108708015971377

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum