2023. 12. 3. vasárnap

Ferenc, Olívia
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Sokan kisvonatoztak a hétvégén Mahócára

Az esős idő sem szegte kedvét a turistáknak: mintegy 160-an választották hétvégi kikapcsolódásukhoz az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút különvonatait, szombaton.

A szerelvények Miskolc Dorottya utca állomásról indultak, és a menetrend szerinti vonatok által nem járt Mahócai szárnyvonalon közlekedtek, vonógépként – szokás szerint – két C-50-es kismozdony szolgált. Lehetőség nyílt piknikezésre Andókúton, túrára az északi Bükk erdeibe, illetve Varbó környékére, valamint nyomvonalbejárásra a kisvasút egykori Mahóca – Farkasgödör – Örvénykő szakaszára.

Már készülünk egyébként az idei év egyik új programjára. Augusztus 24-én lesz a „Gyorsabban a kisvonatnál” futóverseny Mahócára, amire egyaránt várjuk a sportot és a kisvasutakat kedvelőket – tájékoztatott Pintyili Gergely, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…