2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF

Sokan kisvonatoztak a hétvégén Mahócára

Az esős idő sem szegte kedvét a turistáknak: mintegy 160-an választották hétvégi kikapcsolódásukhoz az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút különvonatait, szombaton.

A szerelvények Miskolc Dorottya utca állomásról indultak, és a menetrend szerinti vonatok által nem járt Mahócai szárnyvonalon közlekedtek, vonógépként – szokás szerint – két C-50-es kismozdony szolgált. Lehetőség nyílt piknikezésre Andókúton, túrára az északi Bükk erdeibe, illetve Varbó környékére, valamint nyomvonalbejárásra a kisvasút egykori Mahóca – Farkasgödör – Örvénykő szakaszára.

Már készülünk egyébként az idei év egyik új programjára. Augusztus 24-én lesz a “Gyorsabban a kisvonatnál” futóverseny Mahócára, amire egyaránt várjuk a sportot és a kisvasutakat kedvelőket – tájékoztatott Pintyili Gergely, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…
Mezőkövesd több területe is megtisztulhat az illegális szemétlerakóktól Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázata révén. A település több be…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum