2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Őrzők: Közösen a természet védelméért

Miskolc, 2017. február 6-10.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetsége „Őrzők” című közös kiállítása a természet sokszínűségéről, a természetvédelem ezer arcáról és a természetért harcolók mindennapos küzdelméről szól.

A kiállítás az ország, több mint 15 helyszínére ellátogat, Miskolcon a Művészetek Házában (Rákóczi utca 5.) 14-22 óra között lehetséges. Ezen héten számos esemény (városi évértékelő, szimfonikusok koncertje, Dumaszínház, filmzenei gála) kerül megrendezésre a kulturális színhelyen, így a látogatóknak alkalmuk nyílik időt szánni az Őrzők c. kiállítás megtekintésre is.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány évek óta dolgozik együtt a Magyar Természetvédők Szövetségével, közös küldetésünk a természet egészének védelme és a fenntartható fejlődés megvalósulásának elősegítése.

Európában körülbelül 200 ezer állat és növény faj honos. Ez más területekkel összehasonlítva szegénynek mondható, ugyanakkor a veszélyeztetettségi arány itt a legnagyobb. Európa emlősfajainak 42%-a, madárfajainak 43%-a, a lepkefajok 45%-a, az édesvízi halfajok 52%-a fenyegetett a kihalás által.

„A biológiai sokféleség csökkenését csak úgy lehet megállítani, ha csökkentjük a természeti erőforrások használatát és több teret hagyunk a természetes folyamatoknak. Ehhez át kell alakítanunk a termelési-fogyasztási rendszerünket és a különböző ágazatokba integrálni kell a természetvédelem szempontjait – mondta el a kiállítás megnyitóján F. Nagy Zsuzsanna, az Alapítvány programvezetője.

A kiállítás jól mutatja, hogy bár Európa szerte számtalan különböző problémával állunk szemben a természetvédelem területén, mégis saját egyéni szintünkön mindannyian tehetünk a természet megóvásáért.

A tablók között megtalálhatók a megyénkbeli Gyulai Iván és hajdúsági Molnár Antal természetvédelmi munkáját bemutató magyar anyagok is.

A kiállítás a következő városokban tekinthető még meg: Budapest, Vác, Solt, Győr, Szombathely, Őriszentpéter, Veszprém, Zamárdi, Drávafok, Szeged, Röszke, Tótkomlós, Túrkeve, Miskolc, Eger, Baktalórántháza, Debrecen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek