2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Odútakarítás a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja már készül a tavaszra. Február 16-án, szombaton 10 órától a madárvédelmi munkák közül – az egyébként minden évben szükséges – odútakarításra kerül sor a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.
A Miskolci Állatkertben 15 éve működik a mesterséges költő- és odútelep, amely idén is megérett a nagy felújításra. Ehhez minden évben várjuk azokat, akik szeretnek barkácsolni, és érdeklődnek az odúlakó énekesmadarak élete iránt. Ugyanis a „segítő munka” közben a Miskolci Állatkert és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai legjobb tudásuk szerint idén is válaszolnak a feltett kérdésekre. Az odúellenőrzés legfontosabb célja az elöregedett, hiányos, törött odúk cseréje, az elmozdult odúk megigazítása. Ezek ugyanis, ha nincsenek rendben, akkor fokozott veszélyt jelenthetnek a madarakra, mert akár teljes fészekaljak pusztulását is okozhatják.

A takarítás is nagyon fontos, még a költési idő előtt, mivel az előző évi fészekanyagot, és az odúkat télen menedékként használó madarak által összegyűjtött hulladékokat is el kell távolítani, ahogy a megtelepedett parazitákat is ilyenkor „rakjuk ki” a madárotthonokból.

Az odútakarítás fontosságáról részletesebben az MME oldalán olvashatnak: http://www.mme.hu/oduellenorzes_-karbantartas_-tisztitas

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek