2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Negyedik alkalommal zakatolt a Vadászkürt Expressz

Vadászkürt expressz elnevezéssel, negyedik alkalommal indította el szarvasbőgés-hallgató különvonatát az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalán. A program során Ortástetőig, majd Andókúton át Mahócáig közlekedő szerelvények összesen közel háromszáz utast szállítottak a bükki erdőkbe. Az érdeklődésről mindent elmond, hogy már napokkal korábban minden jegy elkelt a programra.  

Andókúton, a forrástó partján különféle vadászati tematikájú programok és előadások várták az utasokat. Wallendums Péter, a Magyar Vadászlap főszerkesztője a vadászati hagyományokról, Mihók István, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság vezetője pedig az utánkeresésről tartott látványos ismertetőt. A délután folyamán arra is jutott idő, hogy rövid erdei séták során a környéket felfedezzék a természetbarátok.

A visszaúton különleges élményben volt részük az utasoknak, hiszen – egy alkalmas helyen – a vasúti kocsikban ülve hallgathatták a gímszarvas nászának jellegzetes hangjait. A rendezvény utolsó helyszíne a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola volt. Itt gímszarvas-teríték várta a résztvevőket, a Bükki Vadászkürtösök játéka és a helyi specialitás, az erdőgulyás tette emlékezetessé az estét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum