2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Nandukkal gyarapodott a Miskolci Állatkert

Öt évnyi szünetet követően újra lehet találkozni a Miskolci Állatkertben Dél-Amerika legnagyobb termetű madaraival, a nandukkal.

Mindhárom állat fiatal, amelyek idén keltek ki a tojásból, így egyelőre még egy külön kifutóban kaptak helyet, jövőre azonban a dél-amerikai pampák élővilágát bemutató kifutóban fognak végső otthonra lelni a guanakók és nagy marák társaságában.

A nandu (Rhea americana) Dél-Amerika keleti és déli részén, elsősorban magasabban fekvő füves területeken honos. Élőhelye egyre inkább feldarabolódik és mezőgazdasági művelés alá vonják. Ezért, valamint a bőréért és húsáért történő vadászat miatt állománya fogyatkozik.

Megjelenésében közeli rokonához, a strucchoz hasonlít, de kisebb annál, magassága másfél méter. Alapszíne szürke, nyakán és mellén fekete mintázattal. A Miskolci Állatkertben most bemutatott három egyed közül egy, a kakas is ilyen tollruhát visel, a két tojó azonban fehér színváltozatú. Az állatok a csehországi jihlavai, valamint a nyíregyházi állatkertekből érkeztek Miskolcra.

Veress Tamás
gyűjteményi vezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum