2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

Nandukkal gyarapodott a Miskolci Állatkert

Öt évnyi szünetet követően újra lehet találkozni a Miskolci Állatkertben Dél-Amerika legnagyobb termetű madaraival, a nandukkal.

Mindhárom állat fiatal, amelyek idén keltek ki a tojásból, így egyelőre még egy külön kifutóban kaptak helyet, jövőre azonban a dél-amerikai pampák élővilágát bemutató kifutóban fognak végső otthonra lelni a guanakók és nagy marák társaságában.

A nandu (Rhea americana) Dél-Amerika keleti és déli részén, elsősorban magasabban fekvő füves területeken honos. Élőhelye egyre inkább feldarabolódik és mezőgazdasági művelés alá vonják. Ezért, valamint a bőréért és húsáért történő vadászat miatt állománya fogyatkozik.

Megjelenésében közeli rokonához, a strucchoz hasonlít, de kisebb annál, magassága másfél méter. Alapszíne szürke, nyakán és mellén fekete mintázattal. A Miskolci Állatkertben most bemutatott három egyed közül egy, a kakas is ilyen tollruhát visel, a két tojó azonban fehér színváltozatú. Az állatok a csehországi jihlavai, valamint a nyíregyházi állatkertekből érkeztek Miskolcra.

Veress Tamás
gyűjteményi vezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…