2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Nagy-Miskolc program – 10 000 fa a miskolciak egészségéért 2020-2025

Nagy-Miskolc program – 10 000 fa a miskolciak egészségéért 2020-2025

A Nagy-Miskolc program részeként megkezdődik az őszi kertészeti időszakhoz kapcsolódó fatelepítés a város területén. Veres Pál Miskolc MJV polgármestere összesen 10 ezer fa telepítését ígérte a mostani önkormányzati ciklus végére, ebből az idén 2000 kerül elültetésre. A fatelepítésbe Miskolc MJV Önkormányzata a közösségeket, a miskolci közintézményeket, óvodákat, iskolákat is szeretné bevonni, így november 10-ig ők is pályázhatnak facsemetékre.

 

A többéves, szabadgyökerű facsemetékhez a karót és az ápolást segítő PVC csövet a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. biztosítja, a jelentkezőknek már csak el kell ültetni azokat az intézmények területén belül, valamint a továbbiakban vállalni a csemeték ápolását.

Az ültetéshez egyszerű fatelepítési segédletet biztosítunk, melyet minden igénylő a kiszállításkor megkap.

 

Az igényléseseket a miskolc.hu honlapon található igénylő lap kitöltésével a fokertesz@miskolc.hu címre kell eljuttatni november 10-ig. Miskolc Megyei Jogú Város Főkertésze a rendelkezésre álló készlet figyelembevételével javaslatot tesz a növényalkalmazásra. Az igénylők november 16-tól kezdődően, munkanapokon előre egyeztetett időpontban kaphatják meg a Városgazda által kiszállított facsemetéket.

 

A csemeték biztosítása a jelenleg rendelkezésre álló készlet, valamint az időjárás függvényében történik. Amennyiben az őszi ültetési szezonban nem kerül erre sor, akkor a kérelem a 2021. tavaszra tervezett ültetési szezon előjegyzésébe kerül.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek