2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Menekülnek a fiatalok az országból – A DK újra jövőképet adna a fiataloknak

Menekülnek a fiatalok az országból – A DK újra jövőképet adna a fiataloknak

Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere azt mondta a friss, 2016-os Magyar Ifjúság Kutatás kapcsán, hogy egy „derűlátó, optimista, vagány nemzedék válik épp felnőtté”. Azt javasoljuk Balog miniszternek, hogy ne beszéljen úgy valamiről, hogy nem olvasta el.
A kutatás szerint a magyar fiatalok jobban félnek az elszegényedéstől, mint eddig bármikor, harmaduk mindenképpen külföldre fog menni. A felmérésből kiderül, hogy leginkább azok akarnak gyermek vállalni, akik külföldre mennek, továbbá hatszor annyian mennek el az országból politikai okokból, mint 4 éve

A Demokratikus Koalíció szerint csak egy szabad, demokratikus, élhető Magyarország tarthatná itthon és csábíthatná haza a fiataljait. A DK szerint Orbán bukása után újra fel kell építeni a fiatalok jövőképét, amit a Fidesz az elmúlt években széttört.

A DK 2018 után adókedvezménnyel támogatná, hogy a most még külföldön dolgozó fiatalok saját, itthoni vállalkozásba kezdjenek. A DK továbbá szociális lakásügynökséget hozna létre azoknak, akik nem tudják megfizetni a mai albérletárakat. A DK azt is biztosítaná, hogy minden tanulmányait befejezett fiatal egyből álláshoz vagy gyakornoki helyhez jusson.

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek