2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Közösségi land art alkotás a Hősök terén

A természetben és akár a nagyvárosban is fellehető természetes anyagokból készíthetnek műalkotásokat azok azok a miskolci francia tagozatos diákok, akik a természet alapanyagit, formavilágát, folyamatait használjuk majd művészi installációk megteremtéséhez.
A „természetművészet” tág lehetőséget ad ahhoz, hogy olyan műveket hozzunk létre, amelyek belesimulnak a térbe, nem sértik környezetüket, nem uralkodnak, és az adott tájjal, környezettel, teljes összhangban vannak. A természet folyamataihoz hasonlóan, a land art művek is születnek, változnak, alakulnak, majd elmúlnak. Efemer művek (folyamatművek), történetüket az alkotói folyamattal együtt, általában fotó és filmdokumentáció őrzi meg.

Városi környezetben, fás-ligetes parkokban, köztereken is alkothatunk „land art” műveket. Az utóbbi helyszínen a miskolci Hősök terén az Alliance Francaise Miskolc, és az Ökológiai Intézet Alapítvány együttműködése révén 2018. október 11-én (csütörtökön) 14,30-16 óra között francia tagozatos diákoknak nyílik erre lehetősége, akiknek az alkotói folyamat során alkalmuk nyílik majd gyakorolniuk a francia nyelvet is.

A projekt szakmai vezetője F. Nagy Zsuzsanna, környezeti nevelő és Furdi Lilla, francia nyelvű „mentor”, akik közösen hangolják össze a diákok alkotói munkáját.

Az eseményre minden olyan érdeklődőt szívesen látnak, akik kreatív programjaikban kizárólag természetes anyagokkal szeretnek tevékenykedni, bizonyítva, azt, hogy a természet önmagában is lenyűgöző, mesterséges anyagok és hulladék termelése nélkül nem csak hasznos életteret biztosít számunkra, hanem gyönyörködtető együttműködésre is invitálja azokat, akik erre fogékonyak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek