2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Komposztáló edényeket ajándékoz a város

A miskolci önkormányzat 200 db komposztáló edényt biztosít térítésmentesen az igénylőknek a komposztálás világnapján.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén közvetlenül, eszközök biztosításával kívánja népszerűsíteni az otthoni komposztálást.

A város idén 200 db 300 literes házi komposztáló edényt biztosít térítésmentesen az igénylőknek. Az RKOM 300 típusú edények nagyobbak azoknál az erjesztő-ládáknál, amelyekhez az előző években a Zöld Kapcsolat Egyesületen keresztül juthattak a komposztálni szándékozók. Az az Egyesület számára is ismeretes volt, hogy ezek a város rendelkezésére állnak, az eszközökre idáig mégsem nyújtott be még igényt. (részletes leírás: http://mirehukoz.hu/sites/default/files/dokumentumok/rkom-300.pdf)

Annak érdekében, hogy a meglévő komposztáló edények késedelem nélkül eljussanak a lakossághoz, és használatba kerüljenek, a város idén nem pénzbeli támogatást biztosít az egyesületnek, hanem szétosztja a meglévő készletet az igénylők között.

Az edények 2017. október 10-től, a Komposztálás Világnapjától átvehetők a MiReHuKöz NKft. Miskolc, József Attila utca 65. szám alatti telephelyén, munkaidőben. A cég igény szerint a Zöld Kapcsolat Egyesület számára is átadja a szükséges számú edényt, hogy azoknak, akik a civil szervezetnél adták le igényüket, biztosítani tudják az eszközöket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek