2022. 05. 19. csütörtök

Ivó, Milán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 452 HUF

Készülődés a télre: családi nap a Miskolci Állatkertben

Közeledik a tél: az állatok ösztönösen készülnek a télre, hidegre, a fagyokra, természetes élelemforrásaik elapadására. Ám nemcsak a vadon élők, hanem az állatkerti állatok is készülnek a zordabb időjárásra. Hogyan történik ez a felkészülés?

2018. november 17-én, szombaton a Miskolci Állatkertben egész napos családi program során ismerkedhetünk meg az állatok ösztönös, télre készülő szokásaival, viselkedésükkel, és azt is megtudhatjuk, a hétköznapokban hogyan lehet segíteni az állatokat ebben a számukra gyakran nehéz időszakban.

A program során az Oktatóteremben az Állatkert munkatársai a résztvevőkkel közösen madárkalácsot készítenek, ami a hazánkban telelő madarak egyik kedvenc csemegéje. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából aznap megismerkedhetünk a madáretetők téli vendégeivel, és megtudhatjuk azt is, hogyan segíthetjük a madarakat télen, valamint játékos feladatok is lesznek majd. A szokásos hétvégi látványetetéseken kívül 11 órától szakvezetéssel egybekötött séta során az állatok téli szokásaival ismerkedhetünk, 14 órától pedig közösen a vendégekkel elviszik telelni a görög és mór teknősöket.

Program:

10:00-15:00 Madárkalács készítése az Oktatóteremben

10:00-14:00 Játékos feladatok és ismeretterjesztő beszélgetések az MME tagjaival

11:00  Szakvezetéssel egybekötött állatkerti séta

14:00  Görög és mór teknőseink felkészítése a telelésre

„SILENT FOREST – NÉMA ERDŐ”

Állatkertünk is csatlakozott a 2017-2019-es „SILENT FOREST – NÉMA ERDŐ” nemzetközi természetvédelmi kampányhoz, amelyben kiemelt figyelmet kap az ázsiai énekesmadarak megmentése. Hiszen tudjuk, segítségre nemcsak a hazánkban élő, itt telelő madaraknak van szüksége, hanem az ázsiai énekesmadaraknak is, amelyek közül több faj is a kipusztulás szélére sodródott.

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum