2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Ismét eltelt egy Áloméj az állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén múlt pénteken este 10. alkalommal rendezte meg a Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben programot a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekeknek.
A meghívott gyermekek és kísérőik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjából, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületétől és a Szimbiózis Alapítványtól érkeztek. Számukra a rendezvény most is ingyenes és zártkörű volt, amihez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai önkéntes munkával járultak hozzá. Az MVK Zrt. jóvoltából alacsonypadlós autóbusszal utazhattak díjmentesen a gyermekek és kísérőik, oda és vissza Miskolc belvárosa és az Állatkert között.
Ebben az évben az Áloméj program miskolci szervezői az állatokkal való testközeli élményre helyezték a hangsúlyt, így a vendégek egy időben öt helyszínen találkozhattak közelről olyan állatokkal, melyeket egy hétköznapi látogatás során csak a karámokon vagy a terráriumokon belül láthatnak. A játékos témaasztalnál érdekes feladatokkal foglalkozhattak látogatóink, akiknek a helyes megfejtésért apró ajándék is járt.

Az „Áloméj” 1996-ban indult a Rotterdami Állatkertből, majd 2002-ben nemzetközivé vált, azóta évről-évre egyre több állatkert szervezi meg június első péntek estéjén ezt a különleges eseményt – köztük a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is. Az állatkert  munkatársai remélik, hogy a résztvevő gyermekek ismét tartalmas és különleges élményekkel gazdagodtak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum