2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

III. Erdővarázs Családi Nap: erdei forgatag a fővárosban

A magyar erdők idén is beköltöznek Budapest belvárosába! A III. Erdővarázs Családi Napon, 2018. szeptember 21-22-én az állami erdőgazdaságok a Szabadság térre várják mindazokat, akik kíváncsiak a hazai erdők értékeire, és az erdészek különleges munkájára.

A főleg családoknak szóló ismeretterjesztő programokat változatos színpadi előadások kísérik, fellép többek között Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes és a Kifli Zenekar, de állatbemutatók, óriásbábok és lábbábos színház, valamint a Kaposvári Roxínház bemutatója is megtekinthető a mindenki számára ingyenes rendezvényen.
Egy közelmúltban készült közvélemény kutatás szerint a magyar emberek, bár nagyon érdeklődnek a természettel kapcsolatos témák iránt, mégis keveset tudnak a legfontosabb természeti kincsünkről, az ország területének több mint ötödét borító erdőkről. Az állami erdőgazdaságok ezért immár harmadik alkalommal települnek ki a budapesti Szabadság térre, hogy elvigyék a hazai erdőségek üzenetét a városi családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az érdeklődőket 15 tematikus sátorban fogadják az erdőpedagógusok és erdészek, akiktől megtudhatjuk, hogy mire való a kacor, mit jelent a szálalás, milyen állat a suta, és hogyan gondozzák az örökerdőket a szakemberek. Kóstolhatunk erdei termékeket, mézet és lekvárokat, kipróbálhatjuk a kisvasúti mozdony szimulátort, mikroszkóp alatt vizsgálhatjuk az erdei élőlényeket, és még igazi erdei traktorra is felülhetünk.
Az ismeretterjesztő programok mellett számos színpadi előadás színesíti a két napos rendezvényt: a fellépők között lesz Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes, a Kifli Zenekar és a Kaposvári Roxínház társulata. Nem hiányozhatnak a mesék sem a programból: Csernik Szende lábbábos és a Bab Társulat óriásbábjai egy-egy izgalmas történetet elevenítenek meg. A Budakeszi Vadaspark Állatijó Bemutatója során megismerkedhetünk a városi környezetben is sikeres állatokkal, akik között még rókát is láthatunk. Kedvcsinálóként érdemes megnézni a rendezvény beharangozó videóját!
Ökoiskolák számára mindkét napon szervezett erdei iskolai foglalkozások lesznek, a szombati nap szabad helyeire még lehet regisztrálni a rendezvény honlapján.
A programokról részletesebben a 2018. szeptember 21-22-én megrendezett III. Erdővarázs Családi Nap honlapján és az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A rendezvény látogatása ingyenes.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek