2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Energia- és környezettudatos szemléletre nevelő interaktív foglalkozások gyerekek számára („zöld tanórák”)

Energia- és környezettudatos szemléletre nevelő interaktív foglalkozások gyerekek számára („zöld tanórák”)

-Energia- és környezettudatos szemléletre nevelő interaktív foglalkozások gyerekek számára Miskolcon,(„zöld tanórák”) csütörtökön a Diósgyőri Óvodában.

Programba bevont gyermekek száma: 95 fő + óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek

Óvodavezető: Machán Jánosné

A Diósgyőri Óvoda 1973-ban épült, a lakótelep első óvodájaként. Jelenleg hat gyermekcsoporttal működik, összesen 95 gyermek jár ide. Az intézmény a „Zöld Óvoda” címet viseli, fontos számukra a környezetvédelmi nevelés, ezért örömmel fogadták megkeresésünket.

Program:

9:00 – 10:00 Növénytapi, bio íz-kvíz, vezényli: Demeter Zoltán, Zöld Akció Egyesület elnöke (2 óvodai csoport részvételével, helyszín: az emeleti csoportban)

Az ősz a termények betakarításnak időszaka. De ha csak a tapintásunkra, vagy az ízlelésünkre hagyatkozunk, akkor felismerjük-e leggyakoribb zöldségeinket, gyümölcseinket? Más íze van a bioterméknek, mint a nagyüzemi termének? Melyik ízlik jobban? Ennek járunk utána játékos foglakozásunk keretében.

10:00 – 11:30 Virágültetés az óvoda udvarán, a földet előkészíti az intézmény karbantartója. Minden gyerek elültet 1 db árvácskát.  (2 óvodai csoport részvételével, óvónők segítségével történik majd az ültetés)

10:00 – 11:30 Séta az intézményhez közeli parkba, ahol Demeter Zoltán, a Zöld Akció Egyesület elnöke az őshonos és tájidegen fákkal és terméseikkel közelebbről is megismerteti a gyermekeket.  

Ismerd meg környezeted fásszárú növényeit! Természetismereti séta keretében fedezzük fel Diósgyőr fa- és cserjefajait és rácsodálkozunk a színes, formagazdag levelekre, termésekre, a különböző kéregmintákra. Megkeressük, hogy a levelek, termések melyik fához tartoznak, megismerjük a főbb fafajok jellemzőit és azt, hogy mivel járulnak hozzá, hogy egészségesebb környezetben élhessünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek