2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Együtt lép fel az állatkínzás és az állatviadalok ellen a Nébih és a ROKK

Együtt lép fel az állatkínzás és az állatviadalok ellen a Nébih és a ROKK

Az állatkínzások és állatviadalok felderítése, valamint visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK). A több éve tartó közös munkát immár hivatalosan is megerősítő dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok, a ROKK igazgatója látta el kézjegyével. A Nébih 25 mobil kennel biztosításával is segíti az eljárásokban lefoglalt állatok állatvédelmi szempontból kimagasló színvonalú elhelyezését.

 A Nébih és a ROKK egyaránt kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását. A két szervezet eredményes együttműködését több korábbi ügy bizonyítja, melyek során illegális kutyaviadalokat derítettek fel vagy akadályoztak meg. A lefoglalt állatokat biztonságba helyezték, sérüléseiket ellátták. A további sikeres állatmentések reményében mélyíti most kapcsolatát a Nébih és a ROKK a 2021. január 14-én aláírt együttműködés révén.

A megállapodás mellett a Nébih 25 db mobil kennellel is hozzájárult ahhoz, hogy az ellenőrzések során lefoglalt állatokat az állatvédelmi szempontokat szem előtt tartó, azoknak maximálisan megfelelő körülmények között helyezhessék el a ROKK kiképzőközpontjában.

Az együttműködés részeként az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben résztvevő Nébih szakemberek a jövőben közreműködnek majd a ROKK által szervezett képzések, továbbképzések, vizsgáztatások, és minősítések végrehajtásában. A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a Nébih által foglalkoztatott kutyavezetők kiképzésében és továbbképzésében, a már kiképzett szolgálati kutyák továbbképzésében, éves minősítésében, valamint a kiképzésre szánt kutyák kiválasztását szakmai tanácsaikkal segítik.

A most aláírt megállapodással a hosszú évekre visszanyúló közös munka nyert hivatalosan formát. A szervezetek remélik, hogy ezáltal még sikeresebben vehetik fel a harcot az illegális kutyaviadalok szervezőivel és a háziállatokkal méltatlanul bánó állatkínzókkal.

A ROKK Dunakeszin lévő bázisán elhelyezett kennelekről készült videó elérhető a Nébih honlapján: https://portal.nebih.gov.hu/-/egyutt-lep-fel-az-allatkinzas-es-az-allatviadalok-ellen-a-nebih-es-a-rokk

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek