2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Civil nyomásra hamarabb elkezdik a Sajó-völgye kijelölt zóna levegőminőségének javítására készült Intézkedési Terv felülvizsgálatát!

Civil nyomásra hamarabb elkezdik a Sajó-völgye kijelölt zóna levegőminőségének javítására készült Intézkedési Terv felülvizsgálatát!

A BAZ Megyei Kormányhivatal, mint környezetvédelmi hatóság, indokoltnak tartja és 2019. első felében elkezdi a Sajó-völgye kijelölt zóna levegőminőségének javítására készült Intézkedési Terv felülvizsgálatát!

Mint köztudott, a Levegő Munkacsoport, a Zöld Kapcsolat Egyesület és egy magánszemély a környezetvédelmi hatósághoz fordult, kérve a levegőminőségi terv soron kívüli felülvizsgálatát. A Sajó-völgy hazánk, sőt egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe. Az uniós határértékeket jócskán meghaladja az apró részecskék koncentrációja, emiatt szükség lenne egy olyan levegőminőségi tervre, amely hatékony, kikényszeríthető intézkedéseket és rövid határidőket tartalmaz a szennyezés csökkentésére. A jelenlegi terv nem felel meg ezeknek a követelményeknek, hangsúlyoztuk a 2019. január 10. megjelentetett közös közleményben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum