2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF

Biodiverzitás védelmének napja a Miskolci Állatkertben

2019. május 22-én, a Biodiverzitás napján az élővilág sokféleségére, illetve az élővilágot fenyegető veszélyekre hívja fel közösen a figyelmet a Miskolci Állatkert és Kultúrpark valamint az Aggteleki Nemzeti Park.
A biodiverzitás, más néven biológiai sokszínűség tette lehetővé Földünkön az élet kialakulását. Azonban a környezet átalakításával kapcsolatos emberi tevékenységek súlyosan veszélyeztetik az élővilágot. Ennek egyik legdurvább következménye, hogy mára több tízezer faj eltűnt ebből a biológiai sokszínűségből.
Május 22-én, a Biodiverzitás napján a Miskolci Állatkert látogatói a tematikus szakvezetések és látványetetések mellett részt vehetnek az Aggteleki Nemzeti Park foglalkozásain is, ahol interaktív természetismereti játszótéren mutatják be többek között a sötétség birodalmát, a mikrovilágot, vagy azt, kik élnek a Bódva folyóban. Mindennek célja, hogy a Biodiverzitás napján a Miskolci Állatkert és Aggteleki Nemzeti Park munkatársai közösen felhívják a figyelmet a biológiai sokszínűség fontosságára, az élővilágot veszélyeztető emberi tevékenységekre.
Az Aggteleki Nemzeti Park foglalkozásai kicsiknek és nagyoknak: ANP Zöld Sziget – interaktív természetismereti játszótér.
A játszótéren: élet a sötétség birodalmában – barlanglakók és denevérek; forgatós életmenet játék, labirintus, igaz-hamis játéktábla. Mikrovilág – vizsgálódás mikroszkóppal. Életjelek, nyomok – párkereső játék valóságos életjelekkel. Kik élnek a Bódva folyóban? – horgászós játék 12 védett hallal. Egy év a foltos szalamandrával – forgatós életmenet játék, színező és kézműves foglalkozás, csipesz szalamandra készítése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum