2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A Vadvilág Világnapja a Miskolci Állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2017. március 5-én, a Vadvilág világnapja alkalmából tematikus napot szervez, hogy az állatkert látogatóival együtt ünnepeljük Földünk vadonélő növény- és állatvilágának sokszínűségét.

A veszélyeztetett fajok állatkertekben történő megőrzésének legfontosabb elemei a fajmegőrzési programok. Európában ezeknek a programoknak két szintjét különböztetjük meg. A magasabb szintű az európai fajmegőrzési tenyészprogram (EEP), melynek keretében a Miskolci Állatkertben európai bölénnyel, kulánnal, Liszt-majmocskával és perzsa leopárddal találkozhatnak a látogatók.

A másik szint pedig az európai törzskönyvi program (ESB), amelynek keretében állatkertünk jelenleg nyolc fajt tart: európai barnamedvét, kárpáti hiúzt, fehérajkú tamarint, gyűrűsfarkú makit, huszármajmot, kék juhot, közép-ázsiai gímszarvast és zászlósfarkú gerezát.

A Vadvilág világnapján a fajmegőrzési programunkba, az ezekkel kapcsolatos természetvédelmi munkába adunk bepillantást látogatóinknak. Garantáltan érdekes program kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek