2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

A Vadvilág Világnapja a Miskolci Állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2017. március 5-én, a Vadvilág világnapja alkalmából tematikus napot szervez, hogy az állatkert látogatóival együtt ünnepeljük Földünk vadonélő növény- és állatvilágának sokszínűségét.

A veszélyeztetett fajok állatkertekben történő megőrzésének legfontosabb elemei a fajmegőrzési programok. Európában ezeknek a programoknak két szintjét különböztetjük meg. A magasabb szintű az európai fajmegőrzési tenyészprogram (EEP), melynek keretében a Miskolci Állatkertben európai bölénnyel, kulánnal, Liszt-majmocskával és perzsa leopárddal találkozhatnak a látogatók.

A másik szint pedig az európai törzskönyvi program (ESB), amelynek keretében állatkertünk jelenleg nyolc fajt tart: európai barnamedvét, kárpáti hiúzt, fehérajkú tamarint, gyűrűsfarkú makit, huszármajmot, kék juhot, közép-ázsiai gímszarvast és zászlósfarkú gerezát.

A Vadvilág világnapján a fajmegőrzési programunkba, az ezekkel kapcsolatos természetvédelmi munkába adunk bepillantást látogatóinknak. Garantáltan érdekes program kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…