2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • A kerékpározás a zöld közlekedés megerősítésének fontos eszköze

A kerékpározás a zöld közlekedés megerősítésének fontos eszköze

Országszerte 38 helyszínen látták vendégül Bringás reggelire a munkahelyükre kerekezőket 2014. május 8-án. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub közös szervezésében megvalósuló Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány hagyományos programjának központi rendezvényén Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fontos feladatának tekinti a kerékpáros közlekedés fejlesztését. A tárca az éghajlatvédelmet támogató egyéb intézkedései mellett a továbbiakban is segíti a Bam! megvalósítását.

 

A kerékpározás elterjedése hozzájárulhat az energiahatékonyság növeléséhez, a kőolajfüggőség és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez – mondta Hizó Ferenc. Ezt igazolják a tavalyi Bam! kampány adatai is, melyek szerint a résztvevők 206 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört a kampányidőszak alatt – tette hozzá.

 

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke örömét fejezte ki, hogy a kampány kezdete óta eltelt két hétben közel 7000 résztvevő regisztrált a Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány honlapján.

 

A kerékpáros közösség összefogásának eredményeként a Bam! Bringás reggeli vált a kampány egyik legnépszerűbb eseményévé: a reggeliztető pontok száma országos szinten immáron közel negyven (térkép: http://bit.ly/1kUfvn6). A Bam! Bringás reggelik megvalósításában a Kerékpárosklub önkéntesei mellett idén szerepet vállalt a MÁV, a Nemzeti Környezeti Intézet több helyi szervezete, több fővárosi és vidéki önkormányzat, valamint egyéb intézmények és cégek.

 

A szervezők idén is több újdonsággal és játékkal várják a résztvevőket, köztük egy új mobiltelefonos applikációval. Minden játékos, aki május 30-ig nyolc bringás alkalmat regisztrál közlekedési naptárjában a bringazzamunkaba.hu weboldalon, ajándékot kap – mondta László János.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…