2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

A Bükkel ismerkedtek az erdésznők

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. volt az idei Erdésznők Országos Találkozójának házigazdája. A kétnapos programra hetven erdésznő érkezett Miskolcra, az ország minden részéből. Érdekesség, hogy éppen tíz évvel ezelőtt, 2008-ban is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gazdálkodó erdőgazdaság adott otthont a rendezvénynek, de akkor a zempléni területekkel ismerkedhettek meg az erdésznők.

Az első napon a résztvevők az ÉSZAKERDŐ munkájába nyertek bepillantást, majd Miskolc-Tapolcán tettek rendhagyó, „erdészszemmel” szervezett sétát, melyen tematikus sátrakban – Erdészház, Vadászház, Bakterház – játékos formában mérték össze szakmai tudásukat. A fáradalmaikat a Barlangfürdőben pihenhették ki. A napot baráti találkozó és díszvacsora zárta.

A második napon az erdésznőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója, Zay Adorján köszöntötte a szakmai program előtt a Csanyik-völgyben, ahol a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság és a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola tevékenységét tanulmányozták a vendégek. Nagy sikert arattak a saját fejlesztésű, igényes kivitelezésű, egyedi társasjátékok, a gyermekrajzokkal tapétázott foglalkoztató termek, és a „nagyszüleink konyhája” hangulata. Ezt követően a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton utazva a varázslatos szépségű Andókutat keresték fel. Itt nemcsak a környék, hanem a Keletbükki Erdészeti Igazgatóság munkájának megismerésére is volt lehetőség. Innen a Bagolyvár Erdészeti Erdei Iskolába vezetett az út, az erdőgazdaság erdei iskoláinak oktatási programját ismerték meg  a résztvevők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek