2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

50. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

Sokat kaptunk, most mi szeretnénk adni! – ez a mottója a következő nyílt napnak, amelyet ötvenedik alkalommal tartunk a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.) február 25-én, szombaton, 10 és 14 óra között.  Az 50. nyílt nap alkalmából érdekes programokkal, izgalmas beszélgetések és persze kutyasétáltatással, örökbefogadással várunk minden ismerős és ismeretlen állatbarátot.

Biztosan velünk lesz az 50. alkalommal a Spider mentőcsoport, a Diósgyőri Királyi Kutyások és a Magyar Ebtenyésztők Szövetségének képviselője is.

Így az 50. nyílt napon lehetősége lesz látogatóinknak Lehóczky Lászlóval és lányával beszélgetni kutyás mentésekről, kutyakiképzéséről és az állatok szocializálásáról.
A Diósgyőri Királyi Kutyások középkori öltözékben 25 perces kutyabemutatót tartanak, utána sok mindent megtudhatnak vendégeink a magyar kutyafajtákról.
A Magyar Ebtenyésztők Szövetségét Mogyorósi István, a Szövetség elnökségi tagja képviseli, akit 47 év tapasztalatával kérdezhetünk „kutyás” témában.

E mellett az 50. nyílt nap is „csak” olyan szombat lesz, ahol látogatóink sétára indulhatnak állatainkkal. Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha megtörtént az orvosi vizsgálata és egészséges. A telepünkre bekerült minden állatot féregtelenítünk. Hat hónapnál fiatalabb kölykök esetében parvo elleni védőoltással és mikrochippel, a felnőtt ebeket veszettség elleni oltással és mikrochippel látjuk el.

Állataink a látogatói szeretettől nagyon sokat fejlődnek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék állataink számára. Jelenleg 68 kutya részére keresünk hűséges gazdát. Közülük is nagyobb figyelmet igényelnek a rövid szőrű, kistestű, illetve kölyökkutyák, mivel ezek az állatok a hűvös időt nehezebben viselik. Az elmúlt két hétben 26 kutyánk került el gazdához, vagy Állatmenhelyre, más befogadó szervekhez.

Továbbra is szívesen fogadunk adományként használt takarót, szőnyeget, meleg ruhaneműt az ólak kibéleléséhez, főként kölyök állataink számára. Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat – száraztápot, csontos húst, baromfihúst, kutya szalámit, rizst, takarókat, etetőedényeket, szőnyegeket, ruhaneműket, tárgyi eszközöket, melyek munkánkat segítik – és a segítő közreműködést.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy továbbra is együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti honlapunkon, és keresse fel Facebook oldalunkat is.

Sallai Anna Mária
Miskolci Állategészségügyi Telep
telepvezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek