2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Visszakapcsolták a Szinva forrást Miskolcon

Az elmúlt időszakban lehullott nagymennyiségű csapadék miatt a lillafüredi Szinva forráscsoporthoz kiépült ivóvíz termelő létesítményben működő monitoring rendszer figyelmeztető jelzése alapján, – a biztonságot szolgáló előírásoknak megfelelően – a forrást 2021. augusztus 27-től átmenetileg kikapcsolta a vízellátásból a MIVÍZ Kft.

 

A kizárólagosan innen ellátható területek – Lillafüred, Felső és Alsó-Hámor és a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta, valamint Miskolc nyugati része – vízellátását szolgáló medence folyamatos utántöltését tartályos vízszállító járművekkel biztosította a vállalat.

 

Az időközben elvégzett vízminőség ellenőrzések jó eredményeket mutattak, így a Szinva-forrást újból vissza lehetett kapcsolni a vízellátó rendszerbe. A MIVÍZ ezúton is tájékoztatja a területen élőket, hogy az ivóvíz ismét alkalmas emberi fogyasztásra, tehát bátran fogyasztható.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A vakond lett az év emlőse
A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intéz…

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…