2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Visszakapcsolták a Szinva forrást Miskolcon

Az elmúlt időszakban lehullott nagymennyiségű csapadék miatt a lillafüredi Szinva forráscsoporthoz kiépült ivóvíz termelő létesítményben működő monitoring rendszer figyelmeztető jelzése alapján, – a biztonságot szolgáló előírásoknak megfelelően – a forrást 2021. augusztus 27-től átmenetileg kikapcsolta a vízellátásból a MIVÍZ Kft.

 

A kizárólagosan innen ellátható területek – Lillafüred, Felső és Alsó-Hámor és a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta, valamint Miskolc nyugati része – vízellátását szolgáló medence folyamatos utántöltését tartályos vízszállító járművekkel biztosította a vállalat.

 

Az időközben elvégzett vízminőség ellenőrzések jó eredményeket mutattak, így a Szinva-forrást újból vissza lehetett kapcsolni a vízellátó rendszerbe. A MIVÍZ ezúton is tájékoztatja a területen élőket, hogy az ivóvíz ismét alkalmas emberi fogyasztásra, tehát bátran fogyasztható.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek