2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Visszakapcsolták a Szinva forrást Miskolcon

Az elmúlt időszakban lehullott nagymennyiségű csapadék miatt a lillafüredi Szinva forráscsoporthoz kiépült ivóvíz termelő létesítményben működő monitoring rendszer figyelmeztető jelzése alapján, – a biztonságot szolgáló előírásoknak megfelelően – a forrást 2021. augusztus 27-től átmenetileg kikapcsolta a vízellátásból a MIVÍZ Kft.

 

A kizárólagosan innen ellátható területek – Lillafüred, Felső és Alsó-Hámor és a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta, valamint Miskolc nyugati része – vízellátását szolgáló medence folyamatos utántöltését tartályos vízszállító járművekkel biztosította a vállalat.

 

Az időközben elvégzett vízminőség ellenőrzések jó eredményeket mutattak, így a Szinva-forrást újból vissza lehetett kapcsolni a vízellátó rendszerbe. A MIVÍZ ezúton is tájékoztatja a területen élőket, hogy az ivóvíz ismét alkalmas emberi fogyasztásra, tehát bátran fogyasztható.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum