2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Újpest megmenti a háziorvosait!

Rezsiválság: Újpest segít a felnőtt és gyermek háziorvosainknak a bajban!
A rezsiválság elérte a háziorvosi rendelőket. Nemcsak Újpesten, hanem országos szinten is! Ez nagy baj! Míg Újpesten eddig a fűtési általányuk átlagosan havi 16 ezer Ft-ba került, a mai energiaárak mellett ez átlagosan havi 282 ezer Ft-ra nőhet. Ezért Dr. Trippon Norbert alpolgármester tegnap egy rendkívüli egyeztetésre hívta össze a város háziorvosait, akik egyöntetűen jelezték, hogy az emelkedett költségeket már nem tudják kifizetni, hiszen több mint egy évtizede a praxisok állami támogatása érdemben nem változott. Ezzel veszélybe kerülhet a a felnőtt-és gyermek háziorvosi ellátás. Újpest Önkormányzatának álláspontja az újpestiek alapvető érdeke az, hogy az ország más részeivel szemben továbbra is magas színvonalon legyen biztosítva a felnőtt-és gyermek háziorvosi ellátás. Ez jelenleg 44 felnőtt háziorvosi- és 22 gyermek háziorvosi praxist jelent.
Újpest átvállalja a háziorovosok rezsinövekményét!
Így az egyeztetés után az a döntés született, Dr. Trippon Norbert és Perneczky László alpolgármesterek azt ajánlották fel, hogy Újpest Önkormányzata első körben teljes mértékben átvállalja a háziorvosok novemberi és decemberi rezsinövekményét, valamint folyamatos kapcsolattartás biztosítása mellett, a háziorvosokkal közösen, együttműködve jelzik azt az állam felé, hogy haladéktalanul érdemi pénzbeni beavatkozásra van szükség a praxisok megtámogatása érdekében.
Összességében véve mindent megtéve annak érdekében, hogy Újpest városa a saját lábán, emelt fővel vészelje át a legnehezebb időket is. – mondta el Trippon Norbert alpolgármester.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek