2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Több mint 15 ezer vendégéjszakával segítette az ukrán menekülteket eddig a MATE

Több mint 15 ezer vendégéjszakával segítette az ukrán menekülteket eddig a MATE

 2022. március eleje óta folyamatosan támogatja az Ukrajnából érkező menekülteket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közössége.

Ez idáig 777 menekültet szállásoltak el az intézmény budai, keszthelyi, kaposvári, gyöngyösi és gödöllői kollégiumaiban, akik részére összesen több mint 15 ezer vendégéjszakát biztosítottak.
Az elmúlt négy hónapban a gödöllői kollégiumban 471, a gyöngyösi kollégiumban 141, a kaposvári kollégiumban 139, a keszthelyi kollégiumban 25, a budai kollégiumban pedig 1 fő kapott biztonságot nyújtó szállást, akiknek ellátásáról is teljes körűen gondoskodott az intézmény. Mindez a vendégéjszakák számát tekintve meghaladta a tizenötezret.
„A MATE hallgatói és munkatársai már a háború első napjaiban összefogtak, segítő, támogató hozzáállásuk pedig azóta is töretlen. Kollégáink a szállások szétosztásakor arra is folyamatosan figyeltek, hogy a családok együtt maradjanak és mindenkinek személyre szabottan, igényeihez, szükségleteihez mérten segítsenek” – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.
Az egyetem humanitárius összefogását számtalan menekült- és segélyszervezet, a Pest és Somogy Megyei Védelmi Bizottságok, az illetékes minisztérium, valamint a helyi polgármesteri hivatalok, orvosi szolgálatok, ügyeletek és a járványügy helyi képviseletei is folyamatosan segítették.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…