2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szolnoki Péter és Mészáros Tamás több hírességgel együtt készítette el új klipjét

Szolnoki Péter és Mészáros Tamás több hírességgel együtt készítette el új klipjét

Másfél év után végre elkészült a vírus helyzet miatt megkésett, „Szóljon egy dal” című, Szolnoki Péter és Mészáros Tamás közös duettjének videóklipje. Népszerű művész barátok csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt képviseljék ezt a nemes gondolatot: “Embernek kell maradni minden helyzetben.” Közreműködtek: Abebe Dániel (Etiópia), Andrádi Zsanett (Magyarország), Demko-Antal Tímea (Erdély), Demko Gergő (Felvidék), Ekanem Bálint Emota (Nigéria), Feng Ya Ou (Kína), Gonzalez Moreira Mario (Chile), Mészáros Tamás (Felvidék), Papadimitriu Athina (Görögország), Serbán Attila (Kárpátalja), Szolnoki Péter (Felvidék).

 

Szolnoki Péter, a „Szóljon egy dalzeneszerzője, egyik előadója és a klip rendezője nagyon boldog, hogy több ismert művésztársa elfogadta a klipben való részvételt:

 

– Nincsenek határok, a dal összeköt minket! Ez a dal a feltétlen szeretet és összetartozás jegyében született, és olyan előadóművész barátainkkal forgattuk, akik vagy a határainkon kívül születtek, vagy a szüleik révén más nemzetiségűek, de ugyanúgy hisznek abban, hogy származástól, bőrszíntől, nemtől, politikai, vagy vallási hovatartozástól függetlenül embernek kell maradnunk minden helyzetben. Ezt, a számunkra evidens gondolatot Duba Gábor barátom nemes egyszerűséggel, de különös érzékenységgel fogalmazta meg.

 

Duba Gábor, a dal szövegírója is rendkívül örül, hogy részt vehetett a közös munkában:

 

– “A szívünkben a menedék.” Szóval, van ez a dal, amit barátommal, szerzőtársammal, Szolnoki Petivel írtunk. Mert hiszünk abban, hogy mindegy, kinek honnan indult az útja, a lényeg az, milyen ember. Ha megértjük, elfogadjuk a másikat, akkor sokkal egyszerűbbé, békésebbé tehetjük a saját életünket és egymásét is. A gondolat nem bonyolult, de mégis nap mint nap éreztetnünk kell, hogy azok is megértsék, akiknek ez nehezebben megy.

 

Mészáros Tamás a “Szóljon egy dal” másik előadója is nagyon büszke, hogy neves művészek álltak első szóra a projekt mellé:

 

– Még 2016-ban indult a mi történetünk Szolnoki Péterrel. Éppen Felvidéken léptem fel, ő pedig a Bon-Bon zenekarral volt meglepetés vendég ugyanott. Akkoriban jelent meg a könyvük, amit nagyon szerettem volna dedikáltatni, mert mindig is nagy követője voltam a munkásságuknak. Elkezdtünk beszélgetni, és hamar megtaláltuk a közös hangot. Nekem akkor jelent meg a lemezem, amit nagy szeretettel nyújtottam át nekik. Néhány napon belül csörgött a telefonom,  Peti hívott, hogy nagyon tetszik neki a lemez, és mi lenne, ha énekelnénk egy duettet. Nem sokkal ezután kaptam tőle egy demó felvételt, ami rögtön megfogott. Ekkor még nem volt rá szöveg. Megkértük Peti állandó szövegíró barátját, Duba Gábort, hogy öntse versbe a gondolatainkat. Mivel Petivel mindketten felvidékiek vagyunk, adta magát a téma: nem számítanak a határok, a dal mindenkit összeköt. A vírushelyzet sokáig nem engedte, hogy videó készüljön hozzá. Legalábbis ilyen formában, ahogy mi szerettük volna. Ajánlom szeretettel mindenkinek, mert ez tényleg minden nemzetet összeköt! Szolnoki Pétert barátomnak és egyben a mentoromnak is tekintem. Én lehetek a legbüszkébb, hogy megadatott az, hogy vele énekelhetem ezt a dalt!

 

A klip itt tekinthető meg: https://youtu.be/WXDiJ6uV5B8

 

SZÓLJON EGY DAL:

 

Zene: Szolnoki Péter

Szöveg: Duba Gábor

 

Szolnoki Péter – ének, basszusgitár, hangszerelés

Mészáros Tamás – ének

Demko Gergely – zongora

Sipeki Zoltán – gitár

Szentmihályi Gábor – dob

 

Hangfelvétel, keverés, master: Szentmihályi Gábor.

 

A hangfelvétel a Michel-Sound Stúdióban készült 2019. júniusában.

 

VIDEOKLIP:

 

Operatőr, vágó: Kiss Gábor / Vigant Stúdió

Grafika: Gőgh Krisztián – IDEIO

Producer: Mészáros Tamás, Szolnoki Péter

Gyártásvezető és rendező: Szolnoki Péter

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…