2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Zurai-arany, Szinay-ezüst Dániából

A DVTK-MVSI két serdülő korosztályos versenyzője is remekül szerepelt a február második hétvégéjén megrendezett dániai Aarhus Open elnevezésű nemzetközi kötöttfogású versenyen, melyen közel húsz ország sportolói mérették meg magukat.

Juhász Sándor, Lakatos Győző és  Bacsó Alex tanítványai közül az 57 kg-os Zurai Rajmund ellen a döntőbe vezető úton sem svéd, sem litván vetélytársa nem tudott pontot csinálni. A fináléban egy újabb litván, Rindeikis nézett farkasszemet Rajmunddal, akinek ezúttal is helyén volt az esze és szíve, melynek eredményeként a kiegyenlített csata végén 5-4 arányban ő lett a győztes.
Nem sok választotta el az aranyéremtől Szinay Csabát sem, aki a végső győzelmet eldöntő találkozóig két dán és egy német fiún „lépett át” könnyedén (hárman mindössze három pontot tudtak csinálni rajta) a 68 kg-osok versengése során. Az ukrán Purtov ellenében 10-10-es állással zárult a döntő. A mérleg nyelvét az értékesebb akció billentette az ukrán fiú javára.
Mivel a hat tagú magyar küldöttség további négy serdülő korosztályos tagja is arany-, vagy ezüstmedált érdemelt ki, a korcsoportos csapatversenyben a mieink végeztek az élen.
KÉPALÁÍRÁS:
Zurai Rajmund (első sorban középen, kupával) és Szinay Csaba (hátsó sorban jobbról a második) egyaránt kiválóan helytállt az Aarhus Openen.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek