2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Záró futam éjjel – hihetetlen izgalmakkal

Záró futam éjjel – hihetetlen izgalmakkal

Ez az idei drift szezon olyan volt, mint egy fura könyv: az eleje nagyon unalmas volt, de a végére úgy felpörögtek az események, hogy senki sem akarta, hogy véget érjen. Év elején mindenki alig várta, hogy végre gumifüstbe burkolózzanak a versenypályák. Jött a vírus, se verseny, se drift, se izgalom

Majd jött a nyár, ami hozta magával a várva várt bajnokságot. Mindenki kisuvickolta a felkészített autóját és remegve várta az első csatákat. Minden verseny egyre komolyabb lett, a döntő futam pedig rengeteg izgalmat hozott, hiszen hihetetlenül szoros volt a pontverseny.

A Drifting.hu csapata úgy gondolta, hogy erre a felfokozott hangulatra rátesz még egy lapáttal azzal, hogy a döntő futamokat nem nappal, hanem este bonyolítják le, hiszen a sötétség nem csak extra hangulatot, hanem még több izgalmat is hozzátesz a csatákhoz.

A Pro2 kategória kvalifikációja nem hozott nagy meglepetést, hiszen a bajnokságban élen járók végeztek a legjobb helyen. Mint tudjuk azonban egy jó kvalifikáció még messze nem elég ahhoz, hogy valaki értékes pontokat zsebeljen be, vagy akár bajnok legyen. A Pro2 döntők hihetetlen izgalmakat hoztak. Hiába nem profi kategória még ez, a legtöbb pilóta már megérett arra, hogy az legyen. Nem kímélik az autókat, centikre mennek el egymástól és beleadnak apait, anyait.

Most hétvégén a kategória egyik legifjabb pilótája állhatott fel a dobogó legfelső fokára:

  1. 1. Cselőtei Patrik
  2. 2. Orbán Zsombor
  3. 3. Stölkler Csaba

A kvalifikációt és utána a versenyt is megnyerő Patrik így nyilatkozott a versenyt követően:

Ezen a hétvégén minden adott volt egy jó versenyzéshez. A pálya, ami a kedvencem, az autó, ami tökéletes, és a csapatom támogatása. A tét nagy volt, mert az OB összetett második helyezésén álltam és az első hely volt a célom! Nagyon örülök a dupla első helyezésnek, és ezúton gratulálok minden versenyzőnek.”

A Pro kategória, a nagyok versenye, gigászok harca. Millió jelzőt adhatnánk, de tény, hogy a legizgalmasabb csatákat itt láthatjuk. Több száz, vagy akár ezer lóerő feletti autók, rutinos pilóták, akiknek a zöme bizony vért iszik a csaták előtt. Olyanok, mint a régi lovagok: lecsúszik az a bizonyos sisakrostély és onnantól nem létezik más, csak a győzelem.

A 2020-as drift bajnokságnak méltó lezárása volt ez a máriapócsi futam, hiszen a dobogóra állók (is) megmutatták mindenkinek, hogy a drift utánozhatatlan, megunhatatlan és gyönyörű a maga nemében. A hétvége legjobbjai ők lettek:

  1. 1. Vigh Csaba
  2. 2. Piskolty Kevin
  3. 3. Utasi Péter

Vigh Csaba nagyon örült neki, hogy végre megmérkőzhetett Piskolty Kevinnel: „Ezt a csatát már iszonyatosan vártam, mert konkrétan amióta Kevin felkerül a Pro mezőnybe, nem hogy versenyen, de még az edzések során is nagyon ritkán kerülünk össze! Az, hogy ez most a híres máriapócsi pályán adódott és a plusz, hogy esti körülmények között, nagyon örültem, mert ezek a tényezők még jobban megnehezítik nekünk, a versenyzőknek a dolgát! Kevin ügyes, feltörekvő pilóta nagyon komoly technikával, de rettenetesen örültem, hogy sikerült a várva várt csatát megnyernem! Remélem még sok ilyen lesz a jövőben és ezúton is gratulálnék neki a bajnoki címéhez is!”

Szívből gratulálunk minden pilótának és bízunk benne, hogy egy sokkal nyugodtabb 2021-es év vár majd ránk, ahol természetesen számítunk a nézőkre, szurkolókra, rajongókra, hiszen ők azok, akik erőt adnak mindig a drift versenyzőknek, akiktől még színesebb egy-egy futam.

Béres Szabolcs rendezőnek köszönhetően a jelszó évek óta változatlan: Kilinccsel előre!

Fotó: Hornyák Fanni

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek