2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

XIX. Miskolci Egyetemi Sportnap

A Miskolci Egyetemi Sportközpont és a MEAFC szeptember 19-én, mintegy 1200 résztvevővel  rendezte meg a XIX. Miskolci Egyetemi Sportnapot, mely a hagyományok szerint, kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap volt.

A Miskolci Egyetem hallgatói és dolgozói a Miskolci Egyetemi Sportközpontban kispályás labdarúgás, strandröplabda, csocsó, darts, streetball, tollaslabda, asztalitenisz, tenisz, sakk, tájfutás sportágakban mérhették össze tudásukat. A legnépszerűbb kiegészítő program a buborékfoci, a főzőverseny, az Extreme Archery, illetve a „Megmérettetés spártai módra” volt.
A Karok Közötti Vetélkedőt a Gépészmérnöki és Informatikai Kar nyerte, ezzel egy évre megszerezve a Miskolci Egyetemi Vándorkupát.
Sportos fejlesztések
A Sportnappal párhuzamosan fejlesztések kezdődtek az Egyetemi Sportközpontban. A Körcsarnok nagyon kevés kialakított parkolóhellyel rendelkezett, így a látogatók az épület körül hektikusan, többnyire a szabad füves területeken parkoltak.  Azáltal, hogy a parkolóhelyek nem voltak kialakítva, felfestve és nem volt parkolási rendszer, a rendelkezésre álló terület optimális helykihasználása nem volt elérhető, a 80 autó számára elengedő helyet 20 autó foglalta el. A problémát fokozta, hogy rossz idő esetén, a füves terület gyalogos közlekedésre alkalmatlan, sáros és jelentősen csúszásveszélyes. A napokban indult beruházás keretében a Körcsarnok körül 80 db új, aszfaltozott, szabvány méretű, számozott parkolóhelyet alakítanak ki, továbbá felújítják a meglévő parkolóhelyeket és a hozzájuk vezető utat is.
További fejlesztésként, heteken belül kezdődik Miskolci Egyetem E/4 tornateremben a 15 éves, elavult sportburkolat cseréje.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek