2022. 09. 24. szombat

Gellért, Mercédesz
1 EUR 406 HUF
1 GBP 461 HUF

Vihar gátolta vb-szereplőinket

{rokcomments}

Az elmúlt hétvégén, a chicagói triatlon világbajnokságon hazánkat és a TVK-Mali TK-t képviselő két junior sportoló számításait alaposan keresztül húzta a szélsőséges időjárás.

Lehmann Bence és Dévay Márk eredményét negatív módon befolyásolta, hogy a világbajnokság szeptember 18-ra kiírt junior fiú versenyszámát a vihar miatt, a rajt többszöri elhalasztása után duatlonra módosították. A helyzet komolyságát bizonyítja, hogy evakuálni kellett a versenyközpontot, a résztvevőket egy közeli hotel aulájába terelték, ahonnan a módosított rajtidőpont előtt mindössze 20 perccel lehetett visszatérni a helyszínre.
    Versenyzőink a mezőny legjobb úszói közé tartoznak, így érthetően nem lelkesedtek a változásért – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnökétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől. – A változtatás után egy teljesen más versenyről beszéltünk. Taktikailag  és fizikailag is abszolút más volt a “történet”. A futásból, kerékpározásból és újabb futásból álló futamban sajnos az eredmények is ennek megfelelően alakultak: Márk a 26., míg Bence a 37. helyezést érte el a 75 tagú mezőnyben.  Egyértelműen csalódottak vagyunk, hiszen egy hosszú, jól sikerült felkészülés után érkeztünk a világbajnokságra. A vis-mayor miatt a triatlon szempontjából értelmezhetetlen eredmények születtek.

Fotó:A még viharmentes Chicagóban a tiszaújvárosi színek képviselői: Lehmann Tibor (jobbról), Lehmann Bence és Dévay Márk.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek