2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Végső búcsút vettek Rakaczki Bencétől

     Több százan vettek végső búcsút Rakaczki Bencétől, a Diósgyőri VTK január 16-án, 20 évesen elhunyt kapusától szombaton Miskolcon, a szirmai temetőben.  Rakaczki Bencétől görög katolikus szertartás szerint búcsúztak és a rendkívüli téli hideg, illetve a hóesés közepette is nagy tömeg állt a fiatal kapus ravatalánál.
    A temetésen a családtagok mellett a DVTK vezetése, valamint a csapattársak is jelen voltak csakúgy, mint Miskolc város vezetői, szurkolók, barátok, sporttársak és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviselői.
    A fiatal sportoló temetése miatt sűrítve közlekedtek a szirmai városrészbe az autóbuszok, az MVK Zrt. felajánlásának köszönhetően a Pesti úti üzletközpont és a Bogáncs utca között ingyenes, gyászszalaggal ékesített különjáratok közlekedtek Rakaczki Bence mezszámára emlékezve 13-as számmal.
    A temetés idején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság rendőrei Hejőcsaba és Szirma városrészben a torlódások csökkentése érdekében irányították a forgalmat, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig a temető bejáratánál kiemelt szolgálatot láttak el.
    A szurkolók a diósgyőri futballklub színeit jelképező piros-fehér sállal a nyakukban búcsúztak kapusuktól egy-egy szál virággal. Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója búcsúbeszédében azt mondta, Rakacki Bence példa volt és példa lehet mindenki számára. Tehetséges sportolóként nemcsak a pályán, de a kórházi ágyon is küzdenie kellett, de mindezt hittel, reménnyel és jókedvvel tette. Ízig-vérig sportoló volt, igazi kapus, aki a betegsége alatt is a visszatérésen gondolkodott. „Ünnepelt sportolója volt Miskolcnak” – tette hozzá.
    A Diósgyőri VTK kapusa hosszan tartó betegség után január 16-án hunyt el. 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a csapat kapuját. A bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg nála. Rakaczki Bence azt kérte a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásáért, mint ahogyan a meccseken tették.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek