2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Vasárnap startol a 7. Borsodi Vágta

Augusztus 11-én mérik össze tudásukat a borsodi települések legelszántabb lovasai, hogy kivívják a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogát. A hétvégi futamot látványos lovasbemutatók és érdekes programok teszik színvonalassá.

Hernádkak-Belegrádon rendezik meg a 7. Borsodi Vágtát vasárnap, a Nemzeti Vágta soron következő futamát. A rendezvény létrejöttét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal támogatta, Demeter Ervin, vezető kormánymegbízott azt vallja, a Nemzeti Vágta több mint egy lovasverseny, inkább a magyarságot összefogó, hagyományőrző fesztiválnak tekinthető. A Borsodi Vágta eltökélt célja a nemzeti hagyományok ápolása és a települések közötti hidak kiépítése.

A Borsodi Vágta ünnepélyes megnyitóval és pályaszenteléssel folytatódik. Az érdeklődőket színvonalas események várják, a Győri Ördöglovasok csapata lovagi játékokkal és western show-val szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Az eseményen a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség is részt vesz bemutatójával, a délután folyamán pedig a Kishuszár futam és a Borsodi Vágta döntője következik. Emellett idén is lesznek színpadi- és zenés programok, kézműves foglalkozások és gyermekprogramok, a lovas rendezvényt pedig Rico és Miss Mood fergeteges koncertje zárja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum