2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Vanczák Tamás országos bajnok

Június első hétvégéjén ért véget a 10 napos XXXVII. Zalakaros Sakkfesztivál, mely egyben Magyar Fiú és Leány Junior Országos Bajnokság is volt.

A 158 résztvevős versenyt nemcsak magyar, hanem többek között cseh, osztrák, román, ír, horvát, indiai, orosz, ukrán, szlovén, szerb, kínai sakkozó is megtisztelte jelenlétével.
A rendezvényen az MVSI-Miskolci KisBocsok SSE három versenyzője is megmérette magát. Vanczák Tamás az első helyezettel azonos pontszámmal (7 pont), veretlenül (5 győzelem, 4 döntetlen) végül a 4. helyen végzett, mely a juniorok között országos bajnoki címet jelentett számára. Tamás ezzel az eredménnyel először teljesítette a „Nemzetközi Mesteri” normát!
Nagyon szép sikert ért el Pribelszky Bence is, aki 5,5 ponttal (45 Élő ponttal gazdagodva) a junior országos bajnokság 4. helyezettjeként fejezte be a küzdelmeket.
A még csak 11 esztendős Király Lilla Virág első Zalakarosi megmérettetésén 2,5 pontot teljesítve,56 Élő ponttal és rengeteg tapasztalattal gyarapodva állhatott fel az asztal mellől.

Fotó:
Vanczák Tamás a juniorok között szerezte meg a bajnoki aranyat.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek