2021. 09. 23. csütörtök

Tekla, Líviusz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Vanczák Tamás országos bajnok

Június első hétvégéjén ért véget a 10 napos XXXVII. Zalakaros Sakkfesztivál, mely egyben Magyar Fiú és Leány Junior Országos Bajnokság is volt.

A 158 résztvevős versenyt nemcsak magyar, hanem többek között cseh, osztrák, román, ír, horvát, indiai, orosz, ukrán, szlovén, szerb, kínai sakkozó is megtisztelte jelenlétével.
A rendezvényen az MVSI-Miskolci KisBocsok SSE három versenyzője is megmérette magát. Vanczák Tamás az első helyezettel azonos pontszámmal (7 pont), veretlenül (5 győzelem, 4 döntetlen) végül a 4. helyen végzett, mely a juniorok között országos bajnoki címet jelentett számára. Tamás ezzel az eredménnyel először teljesítette a „Nemzetközi Mesteri” normát!
Nagyon szép sikert ért el Pribelszky Bence is, aki 5,5 ponttal (45 Élő ponttal gazdagodva) a junior országos bajnokság 4. helyezettjeként fejezte be a küzdelmeket.
A még csak 11 esztendős Király Lilla Virág első Zalakarosi megmérettetésén 2,5 pontot teljesítve,56 Élő ponttal és rengeteg tapasztalattal gyarapodva állhatott fel az asztal mellől.

Fotó:
Vanczák Tamás a juniorok között szerezte meg a bajnoki aranyat.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum