2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Újra versenyben!

HIDEG RALLY TEAM – 8. INA Rally Kumrovec 2019, 2019. március 1-2.
Hideg Krisztián – Kerék István, Skoda Fabia R5

Március első napjaiban elrajtolt a 2019-es horvát rallybajnokság. A szezonnyitó Kumrovec Rally nevezői között ismét ott volt Hideg Krisztián és Kerék István is. Habár ők eredetileg ezt nem így tervezték… Most mégis úgy döntöttek, hogy 2019-ben folytatják a versenyzést, és megvédik a tavaly, abszolút horvát bajnoki címüket.

Hideg Krisztián: Habár nem terveztünk versenyzést idénre, mégsem tudtunk ellenállni a benzingőznek. 2019-ben ugyancsak a horvát bajnokság állandó szereplői leszünk, és szeretnénk megvédeni a tavaly megszerzett bajnoki címünket. Ennek első lépése a március 1-2-ai Kumrovec Rally volt.
Nagyon vártam már a szezonnyitót, ugyanis erre az évre már más pályákat jelöltek ki a futamra. Sajnos az influenza engem pont ekkora ért el igazán, de ennek ellenére egészen jól kezdtünk. A péntek esti, 2. gyorson azonban nem jött ki szerencsésen a lépés, hiszen egy padkával való ütközés után elhagytuk a komplett jobb hátsó futóművet. A szerviz előtt azonban le a kalappal: mindent megtettek azért, hogy folytatni tudjuk a versenyt, és másnap ismét egy tökéletes autóval állhattunk rajthoz.
A szombati első gyorson jó időt mentünk, Neubauert is meg tudtuk előzni, de ezután valami elcsúszott… Nem feküdt a következő gyors, és azt hiszem, el is engedtem ott a futamot. Olyan sok hátrányt gyűjtöttünk össze az esti gyorson bekövetkezett manőver miatt, hogy nem sok esélyünk volt már a javításra, feleslegesen pedig nem szerettünk volna kockáztatni. Végül az abszolút 4. helyen végeztünk, de a horvát értékelésben így is a miénk lett a győzelem.
Ez úton is szeretnék külön gratulálni Kovács Antinak, hogy sikerült felállnia a dobogó harmadik fokára. Nagyon ügyesen és gyorsan mentek, öröm volt nézni!

Kerék István: Nagyon vártuk már mind a ketten, hogy újra versenyautóba ülhessünk. Egy igazán szuperül felkészített kocsit kaptunk a Botka Rally Teamtől, az első perctől ráéreztünk a ritmusára. A bemelegítés nagyon jól sikerült, a leggyorsabbak tudtunk lenni a shakedownon, a versenyen azonban sajnos hullámzó volt a teljesítményünk.

Míg az egyik szakaszon versenyképesek voltunk, addig a másikon eléggé le voltunk maradva. Úgy érzem, hogy ennél sokkal jobban fel kell majd dolgoznunk a pályákat a következő futamokon, mert ez így nem lesz elég ahhoz, hogy újabb bajnoki címet ünnepelhessünk a szezon végén. Különös tekintettel arra, hogy idén már párhuzamosan nyílt és zárt bajnokságot egyaránt hirdettek, így nem csak horvát bajnokok lehetnénk sikeres szereplés esetén, hanem a CEZ nemzetközi értékelésben is lehetne esélyünk.
Azon leszünk, hogy sokkal alaposabban felkészüljünk a bajnoki fordulókra, aminek első lépése a május 3-4-ei Opatija Rallye lesz.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…