2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Újabb dupla győzelmet hozott Szlovákia Tim Gábornak

Újabb dupla győzelmet hozott Szlovákia Tim Gábornak

A 2020-as Swift Cup Europe bajnokság negyedik fordulójára a Slovakiaringen került sor, ahova idén már másodszor látogatott el a nemzetközi mezőny. Ezúttal a WTCR betétprogramjaként szerepelt a sorozat, melyet Tim Gábor vezetett 21 pontos előnnyel a hétvége előtt. A mezőnyre három verseny várt.

Tim Gábor az idei évben újra a pályaversenyeken indul, a 2016-os Skoda Octavia Cup bajnoki címe után kikerült ugyan a körforgásból és a rally felé vette az irányt, de idén visszatérhetett a korábbi sikerei színhelyére, a pályaversenyzés világába.

A Swift Cup Europe idei mezőnye szinte csak osztrák és lengyel pilótákból áll, így Tim Gábor egyedüli magyarként veszi fel a küzdelmet versenyről versenyre a nemzetközi értékelésben. A negyedik forduló előtt nyolc futamból négyet megnyerve 21 pontos előnnyel várta a folytatást.

Az időmérő edzésen továbbra is megmaradt a bevált taktikánál, egyetlen mért kört futott, hisz tudta, hogy a 4-5 fős csapatok ellen úgyse tudja felvenni a küzdelmet, egyedül nem tud olyan kört futni, mint a bolyban autózó, szélárnyékozó csapatok pilótái. Ez az egyetlen kör a harmadik helyet jelentette a magyar pilótának.

“Egyetlen kör nekem elég volt, hisz ezen a pályán az első 2-3 sor bármelyike megfelelő, bőven van hely és idő előzni. A harmadik idő meglepett, azt hittem hátrébb fogok végezni. Így a gumijaim nagyon jó állapotban lesznek majd az első versenyen” – nyilatkozta Tim az időmérés után.

Az első versenyen a negyedik körig küzdött a riválisaival, végül átvette a vezetést. Egészen a célig őrizte a pozíciót, mikor győztesként intették le. A verseny mégsem ért véget!

“Egy fair és izgalmas csatát folytattam Banas-szal, aki egy nagyon tehetséges fiatal lengyel pilóta. Beértünk a célba, leintettek minket. Át is integettem neki, gratulálva, hogy milyen keményen üldözött a célig. Eközben vettem észre, hogy osztrák riválisom, Dominik mint a meszes érkezik és előbb Banas mellett megy el és már kezd engem is támadni. Abban pillanatban tűnt fel, hogy a pályabírók nem lengetik a zászlókat a pálya mellett, ahogy azt egy verseny végén szokták. Nem volt mese, újra vissza kellett állni a gázra és újra meg kellett nyernem a futamot. Még sose intettek le kétszer az első helyen egy versenyen. Banas-t sajnálom, mert így előzték meg, pedig megérdemelte volna a második helyet” – mesélte Tim az igazán furcsa esetet.

A második versenyre az első nyolc fordított sorrendben indult, így Tim a nyolcadik helyről várta a rajtot. Ezúttal keményebben meg kellett küzdenie, hogy előre kerüljön. A verseny feléhez érve már átvette a vezetést, amit a célig ki sem engedett a kezéből.

“Nehéz volt előre jönni, de szerencsésen előre verekedtem magam. Ezen a versenyen volt talán a legjobb a kocsim az egész hétvégén, ennek köszönhetően a verseny nagy részében már egyedül autóztam, és viszonylag nagy előnnyel nyertem. Nagyon fontos győzelem volt ez.” – elemezte Tim a második versenyt.

A harmadik verseny már nem alakult ilyen jól a magyar pilóta számára. Ismét nyolcadik helyről indult, újra megszerezte a vezetést, de piros zászlóval megszakították a futamot, baleset miatt. Az újra indulásnál több helyet vesztett, de sikerült visszaszereznie a vezetést. Az utolsó körben azonban bajnoki riválisa, Dominik Haselsteiner nekiment, amitől defektet kapott, az autója megsérült és kiállni kényszerült a versenyből. Ellenfele ugyan nyert, de megbüntették, így visszacsúszott a 10. helyre.

“Csalódott vagyok, mert Dominik egész évben nagyon kemény ellenfél, egyértelműen Ő az akivel küzdök a bajnoki címért, de eddig megvolt az a becsületes küzdelem köztünk, ami még belefér a túraautózásba. Most szerintem túlzottan akarta a győzelmet és ezzel nemcsak az én versenyemet tette tönkre, hanem a büntetése miatt Ő is sok pontot vesztett. De ez már a múlt, a fontos, hogy továbbra is vezetem a bajnokságot!” – zárta a hétvége eseményeit Tim.

A negyedik hétvége után Tim Gábor újabb két futamgyőzelemmel, és minden futamon megfutott leggyorsabb körért járó plusz pontokkal 28 pontra növelte az előnyét a bajnokságban. A Swift Cup Europe szezonzáró hétvégéjére október 23-25. között a Hungaroringen kerül sor, ahol ismét három futamot rendeznek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…
A 2021-es Gokart Országos Bajnokság, Rotax Max Senior kategóriában első helyezést ért el a 17 éves Juráncsik Balázs. Ezzel az éves eredményével kij…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum