2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Új vezetővel tovább erősödik a miskolci sportélet

Új vezetővel tovább erősödik a miskolci sportélet

Január 1-től Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke veszi át a Miskolci Sportcentrum Kft irányítását Illyés Miklóstól, aki idáig, a Sportiskola vezetése mellett, megbízott ügyvezetőként látta el ezt a feladatot is.

A Miskolci Sportcentrum Kft. működteti  többek között a Diósgyőri -, és a Kemény Dénes Uszodát, az Atlétikai Centrumot, a Csorba tavi kajak-kenu telepet, 4 db műfüves pályát, az Ifjúsági Sporttelepet, a jelenleg felújítás alatt lévő Papp József pályát, a kalandparkot, stb.
A létesítményekben 2014 óta, Illyés Miklós irányítása alatt, számos fejlesztés valósult meg, emellett az utánpótlás-létszám ugrásszerűen gyarapodott. Jelenleg csak a Sportiskolához tartozó mintegy ezer gyermek 90%-a versenyszerűen sportol, a miskolci egyesületek utánpótlását pedig már csaknem ötezer gyermek biztosítja.
Az elmúlt években elért miskolci sportsikerek, a végrehajtott fejlesztések, az ezekből eredő üzemeltetési feladatok, valamint az utánpótlás erősödése viszont annyi feladatot jelent, hogy egy személy már nem tudja egyszerre ellátni a Sportiskola és a Sportcentrum vezetését is.
További kihívásokat jelent a 2017. január 1-én módosuló sporttörvény, és a magyar sportirányítás átalakuló rendszere, amelyhez a miskolci sportéletnek szintén igazodnia kell.

Ezért Dr. Kriza Ákos polgármester egy nagy tapasztalattal rendelkező sportszakembert bízott meg a Miskolci Sportcentrum Kft. vezetésével, Rakaczki Zoltán személyében.
Az új ügyvezető 2012-től a MEAFC ügyvezető elnöke, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, az Európai Egyetemi Sportszövetség ellenőrző bizottságának alelnöke. Mindemellett ő volt a nagy sikerű 2016-os tájékozódási futó egyetemi VB szervezőbizottságának ügyvezetője is.

Rakaczki Zoltán az eddig is kiváló, országosan is elismert miskolci sportélet további erősödését ígéri.
Feladatai között említette egy középtávú városi sportkoncepció elkészítését, amelynek mentén optimalizálhatók a sportra fordítható források és a további fejlesztések. Ezeknek köszönhetően az új ügyvezető szerint még több kimagasló eredmény érhető majd el.
Rakaczki Zoltán fontos célként fogalmazta meg, hogy minél több nagyszabású, hazai és nemzetközi sportesemény szervezésének jogát nyerje el Miskolc a következő években.
Ehhez Rakaczki további sportcélú beruházások megvalósítását is tervezi, amelyekhez a forrást pályázatok, és egyéb külső források segítségével kívánja előteremteni.
A két ügyvezető – Illyés Miklós a Sportiskola, Rakaczki Zoltán pedig a Sportcentrum élén – szorosan együtt kíván működni annak érdekében, hogy a miskolci sportegyesületek és egyéni sportolók a lehető legtöbb kimagasló sikert érjék el.
A város vezetése személyükben garanciát lát arra, hogy a helyi sportélet a közeljövőben újabb nagy lendületet kapva, e téren is az ország kiemelkedő városává emeli Miskolcot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek