2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Új tapasztalatok és értékes pontok Szombathelyről

Új tapasztalatok és értékes pontok Szombathelyről

KLAUS Motorsport – ISEUM Rallye 2016, Szombathely, 2016. május 20-22.
Klausz Kristóf – Kerekes József, Peugeot 208 R2

Nyomos oka volt Klausz Kristófnak arra, miért hagyta ki a Miskolc Rallyt. A fiatal pilóta a verseny idejében ballagott el a középiskolából, majd a rá következő héten kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgákat. A május 20-22-ei ISEUM Rallyen azonban újra rajthoz állt a Peugeot 208 R2-vel, és ugyanott folytatta a sikeres szereplést, mint ahol Egerben abbahagyta.
„Még csak részeredményeket tudok, de úgy néz ki, jól sikerültek az érettségi vizsgáim – már ami az írásbeliket illeti” – mesélte boldogan Klausz Kristóf. „Egyáltalán nem éreztem hátrányát annak, hogy ki kellett hagynom a Miskolc Rallyt. Sőt, inkább jól is jött, hogy rá tudtam egy kicsit pihenni az idei első murvás futamunkra.”
A szombathelyi, bajnoki fordulón Kerekes József foglalt helyet a Peugeot 208 R2 jobb1-es ülésében. A navigátorral 2013-ban már dolgozott együtt a fiatal pilóta – ő volt az, akivel Kristóf először teljesített ORB-szintű versenyeket. „Jotival ugyanolyan jó volt versenyezni, mint anno, 3 évvel ezelőtt. Fantasztikus volt a hangulat a kocsin belül, és minden adódó problémát könnyen és gyorsan meg tudtunk oldani.”
„Ez a futam jó alkalmat nyújtott a tempós részek és a féktávok gyakorlására. Olyan körülmények között feszegethettük a határainkat, ahol kevesebb a kockázat, hiszen a legrosszabb, ami történhet az, hogy túlcsúszunk egy lassítóban vagy elágazásban.” A tapasztalatok mellett a kategória elsőségért járó bajnoki pontokat is bezsebelte a Klausz-Kerekes duó. „Úgy érzem, kihoztuk a maximumot a szombathelyi futamból. A 12 gyorsasági szakaszból 10-t megnyertünk – a maradék kettőt egy túlcsúszás illetve egy késői kigyorsítás miatt vesztettük el. Maximális pontszámmal tudunk így készülni a soron következő Veszprém Rallyera. Emellett külön öröm számunkra, hogy a másik, általunk bérbe adott autónk is szép eredményt ért el.  Lantos Zsolt és Bagdány István utánunk állhattak fel a 6-os kategória dobogójára, a 2. helyre.”
Kristóf számára sűrű lesz a program a folytatásban is. „Három hét múlva már Veszprémben kell helytállnunk, rákövetkező héten pedig a szóbeli vizsgákat kell abszolválnom. Utána pedig jöhet újra a nemzetközi porond, Belgiumban folytatjuk majd az Európa bajnoki szereplést. De egyelőre csak egy dologra koncentrálunk. Veszprém mondhatni hazai pálya lesz számomra, hiszen ez van legközelebb szülővárosomhoz, Pápához. Itt ismét a szokásos felállásban, Kecskeméti Balázzsal fogok rajthoz állni, és teljes erőbedobással hajtunk majd az újabb sikerért.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek