2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Túl a második ERC futamon

15 gyorsasági szakasz és városi várt Juhász Csabira és Juhász és Pistire az 50-dik Barum Ralin, ami számukra idén a második ERC verseny volt.

 

Juhász Csaba – Juhász István
Kole Media Center Kft
Mitsubishi EVO X.
50. Barum Czech Rally Zlín
2021.08.27-29.

 

Csabival, a pilótával beszélgetek.

Szombaton a kilenc gyors mennyire vette ki az erőtöket, s hogy bírta a micu a terhet?
– Sajnos az első gyorsaságin rögtön elszúrtuk a versenyt, egy körrel többet mentünk a körgyorsaságin. Plusz 3 perccel büntettük meg magunkat, így itt el is szállt minden esélyünk a jó eredmény elérésére. Soha nem történt még velem ilyen, nehezen is viseltem lelkileg, sajnos elvesztettem a motivációt. Nehéz volt ezek után a versenyre koncentrálni. Aztán a záró szakaszra rossz gumit választottunk, slickkel mentünk a saras-vizes úton, itt is összeszedtünk egy tetemes hátrányt.

 

Összesen kilenc különböző gyorsaságin vagytok túl. A navigátort mennyi terheli ez meg, hogy kevés az ismétlődő szakasz?
– Mindenkit nagyon megterhel, ezek nagyon nehéz gyorsaságik. Sok múlik a jó itineren és a jó navigátoron. Külön köszönet Papp Gyurinak a segítségért, amit a pályabejárásnál nyújtott.

A zárónapra is maradt hat szakasz nektek. Az időeredményiteket figyelembe véve magatokra találtatok az előzőnaphoz képest. Mitől is találtad meg a gázpedált?
– Kialudtam a csalódottságot vasárnapra. Más jellegű szakaszok voltak és a gumiválasztásunk is jobb volt. Én is egyre jobban beleszoktam az autóba. Sajnos a motorerő egyre jobban elfogyott a kocsiból, de ezt majd orvosoljuk.

 

Összességében miként értékeled idei második ERC futamotokat?
– Nem sikerült  jól a felkészülés, nem tudtunk a verseny előtt tesztelni egy métert sem, még a lámpasor sem volt tökéletesen beállítva. Ez látszott is a szombati időeredményeken. Az ötödik helyért sok pontot adnak, de nem vagyok elégedett, nem ezért jöttem a Barumra. Tanulunk a hibákból, jövő héten futómű tesztet csinálunk Markovics Gyurival, aztán szétszedjük az autót és újra tesztelünk majd. Próbálom magamra állítani az autót, hogy gyorsabb legyek.

 

Legközelebb hol láthatnak a szurkolók titeket?
– Nyíregyházán az ERC futamon, ahol már felkészültebbek leszünk.

Fotó: Rallyfeeling.hu

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek