2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • TRIATLON. 25. ReMat Tisza Triatlon, egyéni ranglista verseny

TRIATLON. 25. ReMat Tisza Triatlon, egyéni ranglista verseny

Putnóczki Dorka és Bicsák Bence sikere

A hölgyeknél az ifjúsági válogatott Putnóczki Dorka, a férfiaknál – megismételve tavalyi sikerét – Bicsák Bence bizonyult az abszolút legjobbnak a tiszaújvárosi 25. ReMat Tisza Triatlon második versenynapján megrendezett egyéni országos ranglista versenyen.
A várossá nyilvánításának 50. évfordulóját idén ünneplő Tiszaújváros az elmúlt hétvégén adott otthont a 25. ReMat Tisza Triatlonnak. A vasárnapi második felvonásban az egyéni országos ranglista verseny szerepelt a programban, mely a mintegy 800-as indulói létszámával részvételi csúcsot hozott.
A Tiszaújvárosi Termálfürdőben elsőként, 8.40-kor, a legfiatalabbak, az aquakid (úszás és futás) kategóriába nevezett, felkészítő csoportos leányok rajtoltak el, akiket nem sokkal követtek a fiúk is. Ez után az újoncoktól a szeniorokig már mindenki a klasszikus triatlonban vetélkedett, korosztályának megfelelő távokon.
A nagy menetelés részét képezte Magyarország paratriatlon bajnoksága, melynek mezőnyében ott volt és, ha ott volt, nyert a riói olimpiára indulási jogot szerzett Boronkay Péter is. A Dr. Bátorfi Agria KTK  színeit képviselő, kétszeres világbajnok, Európa-bajnok sportoló és társai fantasztikus akaratukkal, elszántságukkal, felkészültségükkel, sportszeretetükkel óriási példát és motivációt adtak valamennyi jelenlevő számára.
Az elit minősítéssel rendelkező versenyzők közül előbb a felnőtt, junior és ifjúsági korú hölgyek csobbantak az 50 méteres medence vizébe, hogy letudják a 750 méteres első számot. Az úszást a Tiszaújvárosi Triatlon Klub ifjúsági válogatottja, Putnóczki Dorka teljesítette a leggyorsabban, 9:30 perces idővel. Újabb 10-10 másodperc elteltével két további ifjúsági, Petrov Dorottya (Uniqa Team Újbuda SE) és Szegedi Sára (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)  rohanhatott be a depóba. A folytatást  jelentő 20 km-es kerékpározás felénél Putnóczki tartotta az úszás utáni 11 mp-es előnyét az őt üldöző öt tagú csoporttal szemben. A második váltásig, a mindent eldöntő 5 km-es futásra egy öt tagú csoport állt össze. A táv felét jelentő, a strand területén kijelölt fordítóhoz azonban már Putnóczki Dorka egyedül érkezett. Őt 25 mp hátrányban Sárszegi Noémi (Pécsi SN Zrt.),  majd újabb 10 mp elteltével a duatlon világbajnok Csomor Erika (FTC) és Petrov Dorottya követte. Az utolsó 2,5 kilométeren Putnóczkinak még volt ereje egy újabb ritmusváltásra, mellyel megerősítette abszolút első helyét. A második pozíciót az ezúttal is nagyot futó Csomor Erika érdemelte ki, míg harmadikként Sárszegit köszönthette a célban a műsorközlő Szabó Gyula.
A nap utolsó rajtjánál, 15:40-kor az elit férfiak (felnőttek és juniorok) sorakoztak fel a medencében. Az első „részhajrát” jelentő úszást Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) abszolválta elsőként, akinek lábvizén ott lógtak még nyolcan vetélytársai közül. A középső számban senki nem vállalkozott önállóan, így a fordítóhoz már ők együtt, kilencen értek vissza, sőt a második depózást is így hajtották végre. A helyezések sorsáról döntő futásra Lehmann Bence  (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) vezette ki a sort, őt Király István (Mogyi SE), Dévay és a tavalyi abszolút első Bicsák Bence űzte, hajtotta. Féltávnál már Bicsák haladt elől és mivel a többieknek ezen a napon nem volt „fegyverük” ellene, a célba is ő érkezhetett meg abszolút győztesként. Az ezüstérmet a remekül hajrázó Ruzsás Dávid (Uniqa Team Újbuda SE) vihette haza, míg a bronz Dévaynak jutott.
A női abszolút 1-3., illetve a férfi abszolút 1-6. helyezettek pénzdíjazásban részesültek.
A díjátadásban közreműködött Fülöpné Oláh Erzsébet a névadó főtámogató ReMat Zrt. képviselője, Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás szakágvezetője, Hokk Csaba, Tiszaújváros önkormányzati képviselője és Vígh Sándor László, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnökségi tagja.
Az utóbbi években már megszokott módon, minden csapat 500, minden egyéni induló 200 forinttal segítette az egykori kiváló tiszaújvárosi triatlonos, a 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett Benedek László rehabilitációs kezelését.
Eredmények
Női abszolút: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02.54 óra, 2. Csomor Erika (FTC) 1:03:07, 3. Sárszegi Noémi (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 1:03:26
Férfi abszolút: 1. Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 53:27, 2. Ruzsás Dávid (Uniqa Team Újbuda SE) 54:07, 3. Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:09.

(A kétnapos XXV. ReMat Tisza Triatlon részletes eredménylistái megtekinthetőek a www.evochip.hu honlapon.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…