2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Több mint 50 ezren közlekedtek hajóval a vizes világbajnokság ideje alatt

Több mint 50 ezren közlekedtek hajóval a vizes világbajnokság ideje alatt

– a XIII. kerület Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze –

Több mint 50 ezren közlekedtek hajóval a vizes világbajnokság alatt, a hajóközlekedés a legdinamikusabban fejlődő városrészt, a XIII. kerületet is érintette. A Duna Aréna mellett  gyalogos híd, új sétány, és például árvízvédelmi beruházás is megvalósult a kerületben.
A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a MAHART PassNave Személyhajózási Kft-vel, valamint Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatával tartott közös sajtótájékoztatót a Duna Arénában a világbajnokság alatti hajós közlekedésről és a XIII. kerület tartós fejlesztéseiről, beruházásairól.

Spányik Gábor, a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. ügyvezetője beszédében elmondta, büszke arra, hogy részt vállalhattak és segíthették Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét. A világbajnokság alatt több mint 50 ezer utas biztonságos hajós közlekedését bonyolították le, a szolgáltatással kapcsolatban számos pozitív visszajelzést kaptak – így például attól az amerikai vízilabda válogatott csapattól, akiknek szállításában szintén közreműködtek. A fejlesztések körében 12 db moszkva típusú hajót újítottak fel, de teljes egészében megújult a Budapest zászlóshajó is. A világbajnokságra 8 db új kikötő létesült, a fejlesztéseken átesett 4 db kikötővel összesen 12 db kikötő, valamint a megújult szárnyashajók segítették a vizes világbajnokság alatti tömegközlekedést. Ezek a jövőben Budapestet és a Dunakanyar közlekedését gazdagítják, nagyszerű lehetőséget biztosítva a városnéző turistáknak.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a kikötők tulajdonjoga a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft-hez került, az üzemeltetési feladatokat azonban a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. látja el. Végezetül Spányik Gábor megköszönte a minisztériumoknak, társszerveknek, és mindazoknak a munkáját, akik közreműködtek és segítették a világesemény hajós közlekedésének zökkenőmentes lebonyolítását.

Borszéki Gyula, alpolgármester kiemelte, a helyi önkormányzat hosszútávú, városfejlesztési stratégiájának köszönhetően a kerületben olyan komplex fejlesztések történtek, amelyek napjainkban is folytatódnak, az itt élő emberek kényelmét szolgálják. A 17. FINA Világbajnokságra elkészült beruházások további hozzájárulást jelentettek a kerület fővárosi tulajdonú úthálózatának infrastrukturális fejlesztéséhez. Felújítás alá került a Népfürdő utca – Vizafogó út, megépült a gyalogos híd a Rákos-patakon, továbbá megújult a pesti alsórakpart közterülete, valamint kiépült a gyalogos-kerékpáros útvonal is. A világesemény lehetőséget teremtett az önkormányzat által tervezett két kiemelkedő beruházás megvalósításához: a Duna Arénához vezető sétány kialakításához, és a dunai árvízvédelmi beruházás egy szakaszának megépítéséhez.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a Dagály Strandfürdő területén, illetve a Duna Arénához vezető sétány nyomvonalán végrehajtott, kényszerű fakivágások pótlásával a kerületben folyamatosan ültetnek fákat, a fatelepítések eredményeként eddig a városrész 4000 új faegyeddel gazdagodott.

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek