2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Tim Gábor Ausztriában is győzött!

Április végén a Hungaroring-en Tim Gábor megnyerte az időmérést és mindkét versenyt, így kezdődött a 2016-os Skoda Octavia Cup bajnokság. A fantasztikus szezonkezdet után a kupa második fordulója ezen a hétvégén a Red Bull Ring-en zajlott.

A pénteki időmérésen Tim Gábor győzedelmeskedett, de előnye parány volt, 36 ezreddel utasította maga mögé a 2008-as bajnokot, a cseh Michael Vorba-t. A bajnokságban második helyen álló Tomas Pekar a harmadik lett, de az autóját szabálytalannak találták, és a rajtrács végére került.

Az első verseny Tim számára eseménytelen volt. Jól sikerült a rajtja, és már az első kör végére majd száz méteres előnye volt. Nem vett vissza a tempóból, egészen a 25 perces verseny utolsó köréig a határon autózott. Ennek köszönhetően az előnye 9 másodpercre duzzadt a leintésig.

Az Octavia Cup-ban a második verseny rajtsorrendjét sorsolással döntik el, melynek értelmében Tim a hetedik helyről indulhatott vasárnap. A rajtja ugyan ismét jó volt, de nem jó irányba kereste a kiutat az első kanyaros tömörülésben. A szlovák Sestak autóját megforgatták, és pont Tim Gábor elé, aki alig tudta elkerülni az ütközést.

Később eltalálták az autója hátulját, amitől leszakadt a hátsó lökhárító egy része, pont olyan szerencsétlenül, hogy hatalmas légellenállást keltett, lassítva az autót. De ez sem hátráltatta abban a magyar pilótát, hogy egészen a harmadik helyre jöjjön fel.

Négy futam után 25 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, mely júniusban folytatódik a cseh Autodrom Most pályán.

“A szombati verseny szinte könnyű volt. Azért csak szinte, mert próbáltam megszerezni a legjobb köridőt, a plusz ponttért. Végül nem sikerült, a szélárnyék hiánya miatt ép lemaradtam erről. De a győzelem kárpótolt, ez a legfontosabb. A vasárnapi hetedik rajtkockának először örültem, de végül ez lett a rossz oldal. Pont előttem tömörült be a mezőny, nem jó helyen voltam. Nem lehetett mit csinálni, van hogy a szerencse nem mellénk áll, de nem panaszkodhatom, ki tudtam keveredni a kakaskodásból. A harmadik helyre felértem, de a tempó picit elmaradt a várttól. Az összetettet vezetjük, így nincs okunk a panaszra.” – nyilatkozta Tim a verseny után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum