2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tim Gábor a Rallye2 második helyén zárta az évet

Tim Gábor a Rallye2 második helyén zárta az évet

Az Opel Adam R2-vel versenyző Tim Gábor -Timár Tamás kettős számára csak egy nyitott kérdés maradt a Rallye2 szezonzáró Mecsek Rallye versenyére. Meg tudják-e tartani a bajnokság összetett és kategória második helyét, vagy az idén már oly sokszor hátráltató technika ezúttal is keresztül húzza a számításaikat. Azonban a mecseki verseny mást tartogatott az opeles párosnak.

Tim Gábor – többszörös magyar és nemzetközi pályaautós bajnok – a 2018-as Rallye debütáló szezonjában 5. helyen végzett. A tempója a második, 2019-es idényében már bőven megvolt a bajnoki címhez, azonban többször műszaki probléma fosztotta meg győzelmektől. Így is eredményesnek mondható évaddal a háta mögött, a bajnoki második helyen várta a szezonzáró Mecsek Rallye-t.

A verseny azonban rendkívül rövidre sikeredett az Opellel versenyző páros számára. A prológon a harmadik idővel kezdtek, az első gyorsasági szakaszon szintén harmadik helyen érkeztek a célba. A második gyorsasági szakasz céljába azonban hatalmas időhátránnyal és defekttel érkeztek.

Mivel a szétszakadó gumi a fékcsövet is elvágta és más komolyabb kárt is okozott az Opel Adam R2-ben, kiálltak a versenyből. A balszerencse mellett apró szerencséjük is volt, mert riválisaik is nehézségekkel küzdöttek, így előnyük megmaradt és bebiztosították a bajnoki második helyet.

„Azt hiszem most hibáztam először amióta a Rallye2-ben megyünk. Nem vettem észre egy kiálló betontömböt és az azonnal szétütötte a kereket és a felnit. Mentségemre legyen mondva, a pályabejáráson még nem látszott ez a beton és többen is elvéreztek ebben a kanyarban. De tény, most minden adott volt egy győzelemhez, magunkat fosztottuk meg tőle. Jobb lett volna a dobogón lezárni ezt a viszontagságos szezont, melyet így is a bajnoki második hellyel zártunk. Elégedett nem vagyok, mert bőven megvolt a tempónk sok helyen, első helyekről estünk ki többször is. Nem baj, egyszer csak meglesz a bajnoki cím, ha lesz jövőre is lehetőségünk! Köszönöm a csapatnak az idei évet is, és köszönöm mindenkinek aki szurkolt nekünk!” – foglalta össze az idei szezont Tim Gábor.

Tim Gábor idén még tervezi hogy autóba ül, de konkrétumokkal még nem tudott szolgáltatni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek