2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Sztankovics és Vécsei is döntőzik

A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) két kiváló sportolója, Sztankovics Anna és Vécsei Réka  is ott lesz a felnőtt rövidpályás országos bajnokság szombati, 100 méteres  mellúszó számának fináléjában.
A százhalombattai felnőtt rövidpályás úszó országos bajnokság pénteki döntőinek résztvevői közé is delegált versenyzőt a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI).  A még csak másodéves serdülő korcsoportos Vécsei Réka előző nap biztosította helyét a 100 méter vegyes fináléjába, ahol 1:04,47 perces idővel az értékes pontokat jelentő hatodik helyet érdemelte ki.  A fiatal kora ellenére tavasszal, Debrecenben már felnőtt magyar bajnokságot is nyert tehetség eredményének értékét növeli, hogy a legjobb nyolc csatája előtt alig 10 perccel volt a 100 méteres mellúszás középdöntője , ahol szintén rajtkőre állt. Ebben a számban az MVSI  kétszeres olimpikonja, sokszoros magyar bajnoka,  Sztankovics Anna a legjobb idővel, 1:08,12 perccel kvalifikált az éremcsatára. Ott lesz a 100 m mell szombat délutáni fináléjában Vécsei Réka is, aki mindössze 2 tizedmásodperccel elmaradva a korosztályos országos csúcstól, 1:09,32 percet teljesített, ami a hatodik helyre rangsorolta őt.
Mivel a nyitónapon a hosszabb mellúszó számban, 200 méteren Anna ezüstöt, Réka pedig bronzot  gyűjtött, jó esély van a sportiskolás úszó ob-medálok, illetve bajnoki pontok gyarapítására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek