2023. 12. 1. péntek

Elza
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szibériában képviselte a Miskolci Egyetemet

Szibériában képviselte a Miskolci Egyetemet

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) augusztus 6-10. között Oroszországban,  Krasznojarszkban tartotta legutóbbi szakmai fórumát. A szibériai városban ott volt Molnár Réka, a Miskolci Egyetem hallgatója is, aki a jövőben szívesen tevékenykedne tovább ezen a sportos területen.

–    Több mint 60 nemzet képviseltette magát a szibériai szakmai fórumon, de minden országból csak két aktív hallgató kapott lehetőséget, hogy belekóstoljon a FISU izgalmas világába – tudtuk meg hazaérkezését követően Molnár Rékától. – . Szerencsésnek mondhatom magam, hogy Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Ellenőrző Bizottságának alelnöke megkeresett ezzel a nem mindennapi lehetőséggel, melyen nem sokat gondolkoztam, örömmel elfogadtam azt. A krasznojarszki program a 2019-es Universiade-t megelőző tesztrendezvény volt, így sok témakörben beszéltek annak szervezéséről. A konferenciát többször két részre bontották, ugyanis külön előadásokat és tevékenységeket szerveztek a hallgatóknak és a hivatalos személyeknek. A diákoknak szánt fő profil a „vezetővé, jó vezetővé” nevelés volt. Ennek keretében részt vettünk több projekt management oktatáson, majd három témából választva készítettük el saját projektjeinket, melyet az utolsó nap prezentáltunk. Ez volt a legnagyobb kihívás számunkra, mely nagyon jó feladatnak bizonyult, hiszen megtapasztaltuk, hogy mennyire nehéz a sokféleségekből adódó különbségeket áthidalva együtt, csapatként gondolkozni. A másik szerencsés magyar hallgató D’Ess Sabina Alexandra volt, aki friss mester diplomásként a Testnevelési Egyetemet képviselte. Nagyon büszkék voltunk rá, mert az utolsó napon kiemelt két díjazott hallgató közül ő volt az egyik, aki a legaktívabbnak bizonyult. Ennek köszönhetően lehetőséget kap rá, hogy részt vegyen egy, a FISU által szervezett nemzetközi rendezvényen. Ami pedig engem illet, jelenleg a Miskolci Egyetem gépészmérnök hallgatója vagyok. Eddig az egyetemi tanulmányaim mellett az volt a legfontosabb,  hogy éljek az elém táruló lehetőségekkel. A FISU fórum nagyon feltöltött, rengeteg embert megismerhettem, sokat tanulhattam. Ez a szibériai utazás valósággal  megváltoztatta a hozzáállasomat az élethez, a jövőben minden erőmmel azon leszek, hogy jobb és jobb legyek. A fő célom tanulmányaim befejezése, hogy a lehetőségeim mértékét magasabb szintre emelhessem. Amellett, hogy a műszaki pálya érdekel, inkább ebben a „világban” találtam meg önmagamat. Természetesen tervezem a mesterképzést, így alig várom, hogy részt vehessek a következő, Magyarországon megrendezendő 2020-as FISU-fórumon, majd a 2024-es miskolci-debreceni közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok szervezésében!
KÉPALÁÍRÁS:
dr. Székely Mózes (balról), a MEFS főtitkára, D’Ess Sabina Alexandra, Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS titkárságának ügyvezető igazgatója és Molnár Réka Krasznojarszkban.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Horn Lilla és az autósport!
Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban. Lillával beszélg…

További cikkek