2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Szezonnyitó motocross verseny Esztergomban

Szezonnyitó motocross verseny lesz  március 12-én az esztergomi MX Pályán.

Gál Zoltánt a verseny rendezőjét kérdezem az esemény előtt.
Március 12-én felbőgnek a motocross motorok, hogy a versenyzőjükkel a nyergükben megtegyék a rájuk mért futamokat.

Mióta vannak MX motocross versenyek az esztergomi pályán?

– Úgy megy az idő, hogy utána kell, számoljak! Ez lesz a negyedik szezonunk és tavaly úgy elfáradtunk, hogy idénre szünetet terveztünk, de nem bírunk magunkkal és az idei évben túllövünk a célon!

Hány kategóriában vártok versenyzőket?
– Összesen 10 kategóriát írtunk ki az ovis-tól a nyugdíjasig, a profitól az amatőrig!  Junior 50-65-85 ccm, Lady Open, ahol a kislányom Lili is indul, Profi MX1-MX2, amatőr és senior MX1-MX2.

Várható-e, hogy külföldről is tiszteletüket teszik ezen a príma MX pályán?
– A mikroklímának köszönhetően IGEN, mert a környező országokban picit később olvad ki a szenvedélyhez szükséges talaj és később is kezdődnek a versenyek! Vannak már regisztrációk majdnem minden határ menti országból, Szlovákia talán a közelsége miatt hozza a nevezőket, a „sógornak” nem táv a 200-300 km, de Románia és Szlovénia is bejelentkezett már!

Olvastam elektromos motor kipróbálásról. Mit is jelent ez? Kik is mehetnek vele?
– Mit jelent? Egy olyan lehetőséget, ami visszatérve a második mondatomra, hogy az ovistól a nyugdíjasig mindenki kipróbálhatja a http://torrot.hu/ támogatásával INGYEN, a különböző méretű motorok új technika vívmányait!
Természeteses a gyermekeken lesz a fő hangsúly, hogy neveljük az utánpótlást, de a velük kilátogató szülők, nagyszülők is megtalálják a maguk ízléséhez való robogókat! Érdemes lesz kipróbálni a „hangtalan suhanást”!

Kik is indulhatnak ezen a versenyen?
– Gyakorlatilag mindenki, akinek van kedve, motorja és affinitása ehhez a sporthoz! Célunk az volt, hogy a szezon elején mindenkinek lehetőséget adjunk a megmérettetéshez. Talán a legnagyobb kincs az, hogy az amatőr kategóriában kipróbálhatják magukat azok is, akik nem váltanak licencet ebben az évben, de szeretnék tudni, hogy hányadán állnak! Nekik csak egy napi BIZTOSÍTÁST kell váltani a nevezés mellé!
Miben ad az esztergomi pálya többet a versenyzők és a nézőknek, mint más motocross pálya?

– Talán csak avval, hogy mi szívvel lélekkel csináljuk!
A 2017-es motocross terveidről mesélnél-e a portál olvasóknak?
– „Ember tervez, isten végez”
Mi emberi oldalról a saját gyermekeink miatt is az utánpótlásnak szeretnénk adni több lehetőséget, egy edzőtábor és egy szezonzáró IV.MX KIDS CHALLANGE csapatverseny szervezésével, de folynak tárgyalások a Quad OB. futam rendezéséről és az újdonságnak számító rally cross futamokról is!

Végezetül említetted itt a rally szót is, ez mit takar részetekről?

– A bővülést és a nyitottságot, hogy semmi sem lehetetlen! Idén elkezdtünk kialakítani egy nyomvonalat négy keréknek is, azaz egy rallycross szakaszt! Egyenlőre csak ízlelgetjük és kóstolgatjuk ezt a vonalat, de nagyon nagy igény van rá, ezért ráfekszünk rendesen a tőlünk megszokott módon, hogy kielégítsük ezt a vonalat is! Pillanatnyilag edzés és tesztelés lehetőséget adunk a rally sport szerelmeseinek, aztán meglátjuk mi sül ki belőle!

ESŐ, ROSSZ IDŐJÁRÁS ESETÉN PÓTNAP: 2017.03.19. VASÁRNAP

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…

További cikkek