2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Széchenyi kupa 12 helyszínen, az ország minden pontján

Széchenyi kupa 12 helyszínen, az ország minden pontján

Gróf Széchenyi István nagyságához és szavaihoz méltó módon egy 12 várost átívelő közösségi eseményt és versenysorozatot szerveznek az elkövetkezendő hetekben az egészség, a sport, a vidéki gasztronómia és a közélet erős kötelékében.

 

 

A koronavírus miatt elzárt lakosság és a kényszerű otthonmaradás testben és lélekben is megviselte a nemzetet. Az egészség megőrzése, a kitartó, szorgalmas munka és a közös tettre való készség jegyében a sportolók megmérettethetik tudásukat ezeken a programokon.
A szervezők bíznak abban, hogy a nyitás által a sportért és az egészségért áhítozó és sportszerető közönség egy nagyszabású sporteseményen tud visszatérni a régi jól megszokott életéhez. Az első állomás Tiszalúc volt, a rendezvényt a térség országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia nyitotta meg. Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke; Siri Norbert, polgármester; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat felelőse illetve a mérkőzéssorozat díszvendége, Nagy Antal, labdarúgó, az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokság csapatkapitánya is tiszteletét tette a mozgalmas programon. A nap folyamán jobbnál jobb csapatok mérkőztek meg, de a legnagyobb érdeklődésre a környékbeli polgármesterek és a Prémium Médiaválogatott összecsapása tett szert, ahol a hazaiak alaposan megizzasztották a színművészekből és ismert énekesekből álló csapatot, de a győzelmet nem tudták megszerezni. Az eseményt a helyi vadászok felajánlásából egy nagy közös ebéddel zárták. Gyerekek és felnőttek is remekül szórakoztak a családi napon.
Másodjára Szentesen, június 13-án, vasárnap találkozhattak az érdeklődők a sportolókkal, ahol 10 csapat mérte össze tudását, ez a rendezvény szintén nagy sikerrel záródott. Beszédet mondott Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Széchenyi Tímea.
A Széchenyi Kupa labdarúgó versenysorozat méltó felvezetése az idei UEFA Európa bajnokság eseményének. A kupaverseny során nagy értékű díjak, utazás és nyeremények kerülnek átadásra, és a sorozat végén a nagydöntőt Budapesten, a teljesen megújuló Városligeti Miniarénában rendezik meg.
Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke elmondta, nagy örömmel állnak a kezdeményezés mellé, és segítették a kupa létrejöttét.
– A sportban is jelen volt gróf Széchenyi István, akinek egyik fontos gondolata az volt, hogy a lélek és a test összhangban legyen. Ennek az üzenetnek a közvetítéséért indult ez a kupa. Mindenkit szeretettel várunk, és hívunk a mérkőzésekre, hogy Széchenyi István születésének 230. évfordulóján a nemzet sportért és közéletéért is sokat tevő „Legnagyobb Magyart” együtt ünnepelhessük a mérkőzések résztvevőivel és szervezőivel!

“Az eltökéllett akarat, s kivált az állhatatosság, ezen legritkább erény, mindent lehetővé tesz, minden célt elér, minden akadályokon diadalmaskodik.” (gróf Széchenyi István)
További információ és jelentkezés a mérkőzésekre: https://szechenyikupa.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek