2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Száraz Dénés a Pilisben

Száraz Dénes színművész rendszeres terepfutó, be van építve az edzés a mindennapjaiba, így számára egy pilisi túra egy kis levezetés csupán.

A túrázós hétvégén volt öröm, volt csúcsfotó, igaz a Magyar Everest Expedíció 2017 trekking csapatának edzésén a magasság meg sem közelítette a Mt. Everest csúcsát.
Ahova 2017. márciusában indul Klein Dávid és Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó, hogy oxigénpalack nélkül másszák meg a világ legmagasabb hegyét, 8848 m magaságban.
Az alaptáborig (5344 m) velük tartó treking csapat egyik tagja Száraz Dénes színművész, aki örült a hétvégi túrán a baráti társaságnak, élvezte a friss levegőt, a tél előtti utolsó napsugarakat.

Száraz Dénes színművésznek jó levezetés volt ez a túra, mivel ő rendszeres terepfutó és a mindennapjaiba is be van építve az edzés. Az Expedíció túra részére Dénes keményen készül, nemrégiben a Testnevelési Egyetem teljesítmény felmérőjén is részt vett.

„Ha már csinálunk valamit, akkor csináljuk jól, mivel már jártam 6500 méteres magasságban, így tudom mivel jár egy ilyen túra. Az igaz, hogy most valamivel alacsonyabbra – 5344 méterig –, megyünk a trekking csapattal. És ha már ott leszünk, és lesz arra lehetőség, hogy felmenjünk magasabbra, akár egy másik hegyen, én biztosan nem hagyom ki.” – mondta a színész, aki a pilisi túrára kisfiával érkezett, akit a közel 8 kilométer alatt, azért néha a nyakába kellett vennie.

Háttér info:
Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 28-án indul a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.

A Föld legmagasabb pontján még nem állt magyar hegymászó oxigénpalack nélkül, ezért a tavasszal induló expedíció különlegessége, hogy Klein Dávid és Suhajda Szilárd lehetnek az első magyar hegymászók, akik mesterséges oxigén használata nélkül érhetik el a Mount Everest csúcsát.

Az úgynevezett „tiszta”, azaz palack nélküli hegymászás óriási kihívás és kiemelkedő teljesítmény a sportolók számára: napjainkig a csúcsot hozzávetőleg hétezren érték el, amely mászásokból a 2,8%-a zajlott palack nélkül. A magyar hegymászó-történelemben egyedülálló sportteljesítmény elérését a tervek szerint egy kéthónapos expedíciós idő előzi meg.

Az expedíció további érdekessége, hogy a „trekking túrának” nevezett szakaszán – melyet Katmandu és az Everest alaptábor között tesznek meg – több hazai híresség is elkíséri majd Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot. A csatlakozó trekking túrázók célja, hogy 2840 méterről indulva több napon keresztül gyalogolva az alaptáborig – 5344 méterig – felhívják a figyelmet a természet szeretetére, nagyságára.

Az Mount Everest megmászásának managere Stefano Favaro a sikeres üzletember, aki 2007-ben már adott egy világbajnokot Magyarországnak Talmácsi Gábor személyében.
Fotok: Mohai Balázs és Dittrich Ervin

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek