2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Szakmunkás Világbajnokság Abu Dhabiban

Tizenkilenc szakmában húsz versenyző képviseli hazánkat október 14. és 19. között a WorldSkills Szakmai Világversenyen Abu Dhabiban, ahol szaktudásukat a világ más tájairól érkezett tehetséges versenyzőkkel mérik össze. A WorldSkills versenyen ezúttal az 1995. január 1. és 1998. január 1. között született ifjú szak-munkások vesznek részt. A magyar csapat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében utazott a világversenyre.


A csapat a hosszú felkészülés után október 10-én indult az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába. A versenyen a 62 résztvevő országból összesen 1259 fiatal küzd a világ legjobbja címekért, amit 341 különféle média közvetít. A versenyen a szakmák legjobbjai a helyezésekért járó arany, ezüst és bronzérem mellett még további különdíjakat is elnyerhetnek.
A WorldSkills Szakmai Világverseny története a II. világháborút követő időszakra vezethető vissza. A szakmunkáshiány leküzdése érdekében 1946-ban Spanyolországban a kézműves szakmákat egy szakmai verseny szervesével próbálták meg a pályaválasztók körében népszerűsíteni. Kezdeményezésükkel egyúttal a szakképzés színvonalának emelést is elő kívánták segíteni. Az első verseny kedvező tapasztalatai alapján a későbbiekben több nyugat-európai ország, majd ezt követően ázsiai és amerikai országok is csatlakoztak a kezdetben Szakmai Olimpiának nevezett mozgalomhoz. A versenyek szervezését a Nemzeti Bizottságok képviselőiből alakult non-profit szervezet, a WorldSkills International (WSI) koordinálja, melynek magyarországi tagja a Skills Hungary Bizottság.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…