2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • SSP Hungary, Sebestyén Peti, Jerez, az idei utolsó felvonás.

SSP Hungary, Sebestyén Peti, Jerez, az idei utolsó felvonás.

Sebestyén Peti és csapata nem áll meg, már a jövő évről tárgyalnak. Az SSP Hungary by Pedercini Racing versenyzőjükkel az október 22-ei hétvégén elérkezett a a szezon utolsó futamához a Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamain. A Superpole előtt a versenyző még bizakodó volt, – “Minden nehézség ellenére szeretem ezt a pályát és tavaly sikerült is pontot szereznem Jerezben, így optimista vagyok.”

„Ha csak az emberi tényezőkön múlna a csapat eredményessége, akkor semmi kétség nem lenne, hogy magasan a legeredményesebbek közé tartozzunk. De ez egy technikai sport, így nagymértékben számít, hogy mekkora költségvetéssel rendelkezik egy csapat, milyen fejlesztéseket engedhet meg magának. Az idei évben a lehetőségeinkből kihoztuk a maximumot, és tisztességesen helyt álltunk.” – összegzett a csapatfőnök, Várnai Andrea.

A jerezi versenyhétvége komoly fejtörést okozott a motor beállítását illetően, illetve már a legelső edzésen érezni lehetett, hogy a rendelkezésre álló motorblokk teljesítménye jóval elmarad a versenytársakéhoz képest, ami az egyenesekben szemmel látható hátrányt jelentett. Peti szerelőivel folyamatosan kereste az ideális setupokat, de egyik állítás sem hozott átütő sikert. A pilóta minden egyes edzésen küzdött a motorral. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy szinte egyáltalán nem volt hátsó tapadás. Így ennek elérése érdekében a szerelők a vasárnapi bemelegítő edzés után drasztikus változtatásra szánták el magukat. Ez jónak is tűnt, mert megjött a várva várt tapadás, viszont a motor eleje nagyon idegesen kezdett el viselkedni a kanyarokban és nagyon nehezen tudta csak íven tartani versenygépét a magyar motoros. De ő nem adta fel és elszántságát az is jól mutatja, hogy ismételten a versenyen futotta meg a hétvége leggyorsabb körét. Azonban minden erőfeszítés ellenére végül nem tudta befejezni a 19 körös nagydíjat, mert a motorblokk nem bírta a terhelést és a leintés előtt két körrel ki kellett állnia a boxba.

„Nem állunk meg, a munka folytatódik. A csapatot arra ösztönzöm, hogy az idén tanultakkal és tapasztalatokkal már a következő szezont tervezzük és építsük. Nagyon köszönöm nekik azt az emberfeletti munkát, amit versenyről versenyre nyújtottak és hittek magukban, hittek egymásban. Alig várjuk a jövő évi szezont.” – tette hozzá Európa egyetlen női csapatfőnöke.

Az SSP Hungary by Pedercini Racing az utolsó futam alkalmából a Superpole edzés történéseit a boxból élőben közvetítette a facebook oldalon. A boxban ezen a hétvégén feltűnt Stefano Favaro is, Talmácsi Gábor világbajnok egykori menedzsere, aki Sebestyén Petiben is látja a lehetőséget. Talmácsi Gáborral nyolc kemény év után lettek világbajnokok, így tudja, hogy mi vár a fiatal versenyzőre és csapatfőnökére. – „A kitartó munka mindig megtérül, és a szükséges anyagi erőforrások is meg fognak érkezni, hogy egy – egy futamot ne befolyásolja ilyen mértékben a technika. Andrea nagyon jó csapatfőnök, Peti verseny karrierjét, pedig évek óta követem és látom el őt szakmai tanácsokkal. A részeredmények egész évben biztatóak voltak, ez a mostani hétvégén is látszott, és hiszem azt, hogy a jövő sok mindent tartogat még számukra!”

Sebestyén Peti nemzetközi Supersport futamait a SpílerTVMotorsportHD Projekt keretében a Spíler TV-n keresztül lehetett az egész szezon alatt élőben követni.
Versenyzővel legközelebb élőben a Spíler TV-n október 29-ei “GP STUDIO LIVE” MotoGP stúdióműsorának vendégeként találkozhatnak a nézők. Balogh Tamás műsorvezetővel elemzik a Maláj MotoGP futam eseményeit. Malajziából, a helyszínről Talmácsi Gábor és Mezei Dániel közvetíti a futamot, interjú bejelentkezésekkel színesítve.

A Superpole Facebook élőközvetítés videójának beágyazható kódja weboldalba:

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsebestyenpeti%2Fvideos%2F1624143914275354%2F&show_text=1&width=560″ width=”560″ height=”568″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek